Avrupa’nın en büyük termal kür merkezi Denizli’ye yapılıyor

Denizli’nin Akköy ilçesine bağlı Gölemezli beldesine, Avrupa’nın en büyük termal tedavi kür merkezi yapılıyor. “Pamukkale...

Denizli’nin Akköy ilçesine bağlı Gölemezli beldesine, Avrupa’nın en büyük termal tedavi kür merkezi yapılıyor. “Pamukkale Gül Termal Tatil Köyü” adıyla 68 dönümlük arazi üzerine yapılan tatil köyünde 18 blok, 208 daire ve 4 bin 980 devre mülk olacak.
Denizli'de farklı sektörlerde faaliyet gösteren Özgür Usta, Nihat Aracı ve Cengiz Gezici’nin bir araya gelerek yaptırdığı termal köyün ortakları arasında Türkiye Kaplıca Talasso ve Kür Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle de bulunuyor.
Ortaklardan Aracı, tesisin yapıldığı yer olan Gölemezli’de düzenlediği basın toplantısında, termal köyde Pamukkale travertenleri ve Karahayıt kırmızı suyunun oluşturduğu bir görünüm olacağını ifade etti. Aracı, “İlk etapta dokuz bloğumuz var. Toplam 30 milyon liraya mal olacak. Buraya aynı zamanda 5 bin metrekarelik, Avrupa’nın en büyük termal tedavi kür merkezi kuruluyor. Şu anda Avrupa’da en büyük araştırma merkezi 2 bin 600 metrekaredir.” dedi. Türkiye’nin, Osmanlı’dan gelen hamam kültürünü tam olarak değerlendiremediğini ifade eden Aracı, “Örf ve âdetlerimizi unutmamak için bu tür yatırımlar lazım. Burada açık ve kapalı 38 havuzumuz var. Osmanlı hamamlarına benzer dört hamamımız olacak. Bin 200 kişi konaklayacak, bin kişi de günübirlik faydalanabilecek.” diye konuştu. Tesiste 3 bin metrekarelik beyaz travertenlerin yanısıra Karahayıt’daki gibi kırmızı suyla oluşan travertenler yapılacağını dile getiren Nihat Aracı, bu tesisin çocukluk hayali olduğunu vurguladı.
Gölemezli Belediye Başkanı Yunus Avcı da turizm tesisleriyle beldenin çehresinin değişmeye başladığını belirterek, “Son zamanlarda turizm ve seracılık konusunda beldemizde de önemli yatırımlar var. Pamukkale Gül Termal Tatil Köyü gibi yatırımların çoğalmasını bekliyorum. Şimdiye kadar 120 dekarda sera yatırımı oldu, daha da artmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz