Avrupa'nın En Iyi Ikinci Matematikçisi Konya Güventaş Fen Lisesi'nden

Konya Merve Güventaş Fen Lisesi öğrencisi Sena Nur Arbağ 2013 Avrupa Matematik Olimpiyatları'nda (EGMO) ikinci...

Konya Merve Güventaş Fen Lisesi öğrencisi Sena Nur Arbağ 2013 Avrupa Matematik Olimpiyatları'nda (EGMO) ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda (European Girls Mathematical Olympiad 2013-EGMO) Türkiye adına yarışan 4 öğrenciden biri olan Merve Güventaş Fen Lisesi öğrencisi Sena Nur Arbağ ikinci oldu. TÜBİTAK tarafından seçilen öğrenciler, 8-14 Nisan 2013 tarihleri arasında Lüksemburg’da yapılan olimpiyatta, 22 ülkeden gelen 87 öğrenciyle yarıştı. Sena Nur Arbağ yarışmada 21 puan alarak Avrupa matematik 2. si oldu. Sena Nur Arbağ, Avrupa'nın en iyi ikinci matematikçisi unvanını alarak Türkiye'nin gururu oldu.

Reklam
Reklam

Güventaş Fen Lisesi öğrencisi Sena Nur Arbağ, "Türkiyeyi, Konyayı ve okulumuzu en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Geçen yıl İngilterede yapılan aynı olimpiyatta yine ikinci olarak gümüş madalya kazanmıştım. EGMO 2013'de ise Türkiye’ye altın madalya ile dönmeyi hedeflemiştim ama kısmet değilmiş. İnşallah seneye okulumuz yine en iyi derece ile ülkemizi temsil eder." dedi.

Merve Güventaş Fen ve Anadolu Liseleri Müdürü Ahmet Demirbaş ise "Ülkemizi, Konya’yı ve okulumuzu Avrupa’da en iyi şekilde temsil eden öğrencimiz Sena Nur Arbağ’ı kutluyorum. Bizi gururlandırdı. Sena Nur’un başarılarını üniversite sınavlarında elde edeceği Türkiye derecesiyle taçlandırmasını diliyoruz." şeklinde konuştu. Her yıl Avrupa'da farklı bir ülkede yapılan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı 2014 yılında Türkiye’de yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: