Avrupa'nın En Modern Hayvan Pazarı Konya'da

Konya Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Hayvan Park ve Pazar Yeri, Avrupa'nın en modern ve en güzel tesisi olarak dikkat çekiyor.

Konya Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Hayvan Park ve Pazar Yeri, Avrupa'nın en modern ve en güzel tesisi olarak dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, Konya'da Mavi Tünel ile tarımda çeşitlilik ve üretimde artış yaşanacağını belirterek, bu sürece uygun yeni tesislerin yapılmasının önemli olduğunu ifade etti. Tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin en önemli şehirlerinden olan Konya'ya yakışan yeni bir hayvan pazarını hizmete sunduklarını söyleyen Akyürek, Hayvan Parkı ve Pazar Yeri'nin yapımı konusunda sektör temsilcilerinin görüşlerini aldıklarını ve modern bir projeyi hayata geçirdiklerini aktardı. Akyürek, Tatlıcak Mahallesi'ne yapılan tesisin 100 bin metrekarelik alana kurulduğunu ve 10 milyon liraya mal olduğunu sözlerine ekledi. Hayvan Park ve Pazar Yeri'nde, dezenfeksiyon ünitesi, karantina binası, satış merkezleri, otel, küçük ve büyükbaş hayvanlar için konaklama yerleri, restoran, müzayede salonu, üstü açık kurbanlık satış padoklarına, portatif kurbanlık kesim ünitesi gibi bölümler yer alıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: