Avrupa'ya Giden Eroine Operasyon Polis Kamerasında

Narkotik polisine İstanbul'da yapılan bir ihbar, yurt dışına çıkarılmaya çalışıldığı tespit edilen 124 kilo eroinin...

Narkotik polisine İstanbul'da yapılan bir ihbar, yurt dışına çıkarılmaya çalışıldığı tespit edilen 124 kilo eroinin ele geçirildiği operasyonla sonuçlandı. Bir kişinin tutuklandığı operasyonda polisin şüpheliyi takibinden eroinin ele geçirilmesine kadar bütün aşamalar kameraya yansıdı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından alınan bir ihbarda, yurt dışı kaynaklı uyuşturucunun İstanbul'a getirildiği ve Avrupa ülkelerine gönderileceği belirtildi. İhbar üzerine polis takibe aldığı aracı bir süre izledi.
Bağcılar'da takibi yapılan ve içinde şüpheli F.B'nin bulunduğu araca operasyon yapan polis şüpheliyi gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada koliler içinde uyuşturucu paketleri ele geçirildi. Yapılan incelemede uyuşturucunun 240 paket halinde 124 kilo 350 gram eroin olduğu anlaşıldı. Şüpheli F.B. gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Reklam
Reklam

Operasyon yapan timlerin kullandığı polis kamerası da takip sürecinden operasyon anına kadar kayıt yaptı. Polis kamerasına yansıyan görüntülerde operasyona katılan timlerin amir tarafından dikkatli olmaları yönünde uyarılmasından, operasyon şekline kadar her ayrıntı yer aldı. Araç sürücüsünün gözaltına alınması ve ele geçirilen eroin paketleri de polis kamerasına yansıdı.

Polis kaynakları, ele geçirilen uyuşturucu paketleri üzerinde yaptıkları incelemede paketlenme şekli itibariyle uyuşturucunun Avrupa'ya gittiğini değerlendirdikleri belirtildi. Ayrıca paketler üzerindeki kırmızı ve siyah bantların, uyuşturucunun iki ayrı kişiye ait olabileceği ihtimalini düşündürdüğü de kaydedildi.

Sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen F.B'nin, bir arkadaşının eşyalarını taşıdığını ve koliler içinde uyuşturucu olduğunu bilmediğini söylemesi dikkat çekti. F.B'nin ifadesinde ayrıca, İstanbul'a güzel sanatlar eğitimi almak için geldiğini söylediği de belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: