Avrupa’ya İlk Mobilyacıları Gönderiyoruz

İzmir’de bebek ve genç odası üretimi yapan bir mobilya firması, İŞKUR istihdam garantili meslek kurslarının...

İzmir’de bebek ve genç odası üretimi yapan bir mobilya firması, İŞKUR istihdam garantili meslek kurslarının ardından, AB İDA (Mesleki Eğitim Programı) Projesi kapsamında Almanya’da istihdam edilmek üzere genç mobilyacılar yetiştiriyor.

Avrupa Birliği (AB) Merkezi Programı çerçevesinde, Almanya Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı İDA (Mesleki Eğitim Programı) projesine ortak olan, MEB İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla genç stajyerlere kapılarını açan firma, farklı uyruklara sahip Almanya vatandaşı 4 gence, mobilya üretiminin tüm aşamalarını öğretiyor.

Reklam
Reklam

İDA projesi kapsamında, ilimize gelen 10 öğrenci ve bir öğretmen grubundan mobilyacılığı tercih eden 4 genç, bir gün meslek okulunda teori eğitimi alıyor, 4 gün ise firmaya gelerek uygulama şansı buluyor. Tam gün üretim alanında, kadrolu işçilerin gözetiminde mobilyacılığı öğrenen öğrenciler, fabrikanın sunduğu yemek ve ulaşım olanaklarından da yararlanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Firma Üretim Müdürü Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Gökhan Gereli, şöyle konuştu; “İDA projesi dolayısıyla, Almanya vatandaşı 4 gence kapımızı açmaktan oldukça memnunuz. Hem gençlerin mesleki bilgi ve becerisine katkı sunarak sektöre nitelikli iş gücü kazandırıyoruz, hem de işletme kültürünü zenginleştiriyoruz. Gençler sayesinde çalışanlarımızın da bakış açıları değişiyor, gelişiyor. Kendisini dil öğrenmeye zorluyor, stajyerlerle onların dilinde konuşmaya çabalıyor.”

Stajyerler arasında Türk kökenli Almanya vatandaşı da olduğunu söyleyen Gereli, bu nedenle iletişim problemi yaşamadıklarını kaydetti. Gereli son olarak, İDA projesi kapsamında, daha sonra ilimize gelecek gruptan mobilyacılığı tercih eden öğrenciler olursa, yeni stajyer kabul edeceklerini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: