Avukat dolandırıcılıkdan tutuklandı

MERSİN (İHA) - Mersin Barosu'na kayıtlı bir avukat, bir şirketin banka hesabına internet şifresini kırmak suretiyle girerek, 12 bin YTL'nın çalınması olayını organize etmek suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayda avukat ile birlikte 3 kişi daha tutuklanırken, 1 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, uluslararası taşıma ve danışmanlık hizmeti veren bir şirketin Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçe üzerine harekete geçen Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü elemanları, söz konusu şirketin İstanbul Şişli'deki bir banka şubesindeki hesabından, internet üzerinden şifreleri kırılmak suretiyle 12 bin YTL tutarındaki parasını, aynı bankanın Mersin Uray Şubesi'ndeki hesabına aktardığı tespit edilen Ş.S. adlı şüpheliyi, parayı çekmeye çalıştığı sırada suçüstü yakaladı. Yakalanan şahsın verdiği bilgiler ışığında soruşturmayı sürdüren polis, olayla ilgisi bulunduğu belirlenen 3 kişiyi daha yakalayarak gözaltına aldı.

Reklam
Reklam

,

Gözaltına alınan şahısların, avukat nezaretinde verdikleri ifadelerinde, olayı Mersin Barosu'na bağlı avukatlardan S.T.'nin (Salim Tümen) organize ettiğini beyan etmeleri üzerine, söz konusu avukat Cumhuriyet Savcısı'na şüpheli olarak ifade verdi. "Teşekkül oluşturmak suretiyle internet dolandırıcılığı" suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Mersin Barosu'na kayıtlı avukat ile birlikte 4 kişi tutuklanarak cezaevine kondu. Olayla ilgili olarak bir kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.