Avukat Durdu’ya Avrupa’dan Profesörlük Beratı

İzmir Barosu ve Avrupalı Avukatlar Birliği üyesi Avukat Hüseyin Durdu’ya Almanya Federal Cumhuriyeti...

İzmir Barosu ve Avrupalı Avukatlar Birliği üyesi Avukat Hüseyin Durdu’ya Almanya Federal Cumhuriyeti Hannover Avrupa Üniversitesi Doğa Bilimleri Akademisi Bilim Kurulu tarafından onursal profesörlük payesi taltif edildi.

Almanca çevrisi yapılan ve Alman eğitim kurumlarında ders kitabı olarak okutulan “Sağlık Mesleğinde Hukuki Sorumluluk” adlı yapıtı ile Avrupa’nın bir çok ülkesindeki konferansları, akademik bilimsel çalışmaları sonucu, Avukat Hüseyin Durdu’ya profesörlük payesi taltif edildi. 9 Eylül Üniversitesi Rektörlük Desem Salonu’nda yapılan berat takdim töreninde Baro Eski Başkanlarından Avukat Sabri Kurt ve Avukat Özdemir Sökmen de katıldı. Durdu’ya onursal profesörlük beratını Sovyetler Birliği döneminde Rusya’nın en genç profesörü unvanını taşıyan Birleşmiş Milletler ve ayrıca Avrupa Üniversitesi Doğa Bilimleri Akademisi, Türk Dünyası temsilcisi ve Azerbaycan Vektör İlimler Akademisi Kurucu Başkanı Profesör Dr. Elçin İsgenderzade takdim etti. İsgenderzade yaptığı konuşmada Türk Dünyasını temsilen birçok ülkeyi gezdiğini, Avrupa üniversitelerinin Türk aydınlarını onurlandırarak payelerle takdir etmesini memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Reklam
Reklam

Berat takdimi ve cübbe töreninden sonra, teşekkür konuşması yapan Durdu, toplumsal barışın baskın olduğu, sınırsız, savaşsız ve sınıfsız bir gezegen oluşturmanın gayesinde olduklarını ifade ederek; “ Çünkü Hak ve hakka saygının olmadığı bir yerde, insanda olmaz.Tüm kötülüklere karşın, bu dünya tüm canlıların biricik mekanıdır’ dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: