"Avukat hiç bir şekilde taraf değildir"

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Barosu Başkanı Avukat Kazım Kolcuoğlu, Avukat Aydın Şahin'in Beyoğlu Adliyesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin insanlık suçu olduğunu belirterek, "Avukat hiç bir şekilde taraf değildir, sadece görevini yapmak üzere bu davayı üstlenmiştir" dedi.

Avukat Şahin'in, Beyoğlu Adliyesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma sürerken, İstanbul Barosu Başkanı Avukat Kazım Kolcuoğlu, cenazenin bulunduğu Kasımpaşa Deniz Hastanesi'ne geldi. Polisten konuyla ilgili bilgi alan Kazım Kolcuoğlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Reklam
Reklam

Kolcuoğlu, "Avukat hiç bir şekilde taraf değildir. Sadece görevini yapmak üzere bu davayı üstlenmiştir. Avukata yapılan tamamen bir insanlık suçudur. Hepimizin başı sağolsun. Basında çıkan haberlerde, avukatlar bir taraftanmış gibi gösteriliyor. Halbuki avukatın yaptığı hukuk kuralları içindedir. Baro olarak bu olayın peşindeyiz. Adliyelerdeki güvenlik meselesi de çok önemlidir. Şahıslar rahatlıkla silahlarını adliyeye sokabiliyor. Bu da bir güvenlik zafiyeti olduğunu ortaya koyuyor" dedi.
Öte yandan, Avukat Şahin'in Beyoğlu Adliyesi'nde baktığı davanın zanlısı Caner Narman'ın annesi Hatice Narman, bilgi almak için geldiği hastanede polis tarafından gözaltına alındı. Narman, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.