Avukat Metin Feyzioğlu, TBB Başkanlığı'na Adaylığını Açıkladı

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Feyzioğlu, cumhuriyetin temel niteliklerinin...

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Feyzioğlu, cumhuriyetin temel niteliklerinin sorgulandığı, hukuk devleti ilkelerinin yok sayıldığı, yargının giderek adalet dağıtmaktan uzaklaştığı ve tüm demokratik unsurların zedelendiğini iddia etti.

Yazılı bir açıklama yapan Feyzioğlu, baroların ve Türkiye Barolar Birliğinin asli unsur olarak görev üstlenmesi gerektiği inancıyla adaylığını açıkladığını ifade etti. "Sorumluluğumuz, insan haklarını Türkiye'nin her köşesinde geçerli kılmaktır. Hedefimiz, ülkemizi demokrasiye kavuşturmaktır." diyen Feyzioğlu, meslek ve ülkeye dair sorunların çözümünde Türkiye Barolar Birliği ve baroların temel öneme sahip olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Meslek, demokrasi, hukuk devleti ve özgürlükler için baroların ve Türkiye Barolar Birliği'nin bu gidişe sessiz kalma hakkı olmadığını dile getiren Feyzioğlu, şöyle devam etti: "Öyleyse aynı kaygıları taşıyan ve aynı hedefe yönelen bütün avukatlar, omuz omuza vermeli, yalnızca avukatları değil, tüm Türkiye'yi yakından ilgilendiren Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu'na güç birliği yaparak girmeliyiz. Bu çerçevede toplumsal sorumluluk ve görev bilinciyle Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı için, Türkiye'nin bütün barolarını ve siyasi görüş ayrımı yapmaksızın bütün meslektaşlarımı kucaklayarak adaylığımı ilan ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım. Söz veriyorum, birlikte başaracağız.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: