Avukat Öztürk'ten Adalet Bakanlığı'na dilekçe

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunan avukat Serdar Öztürk, yaptığı suç duyurularına ilişkin ifadelerinin, sağlık durumu elverişli olmadığı için bulunduğu yerde alınmasını talep etti.

Alınan bilgiye göre, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden Adalet Bakanlığına dilekçe gönderen Öztürk, 1982 Anayasası'nın 10. maddesinde düzenlenen eşitlik ilkesinin kendisi için de uygulanmasını istedi.

Dilekçesinde, bürosunda bulunduğu ve ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' olduğu ileri sürülen belgenin ıslak imzalı olduğu şeklinde rapor düzenleyen adli tıp uzmanları ile hakkında asılsız ihbarları, kimliğini gizleyerek yapan meçhul kişiler hakkında suç duyurularında bulunduğunu hatırlatan Öztürk, bu nedenle ifade vermek üzere sürekli savcılıklara ve mahkemelere çağrıldığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Öztürk, kafatasının içindeki el bombası parçası nedeniyle sürekli baş ağrısı çektiğini, diz kapaklarının altındaki el bombası parçaları nedeniyle de zaman zaman yürümekte zorlandığını bildirdiği dilekçesinde, ''Ayaklarına kadar mahkeme götürülerek serbest bırakılan PKK'lı teröristler kadar sağlıklı olmadığım nazara alınıp 1982 Anayasası'nın 10. maddesi gözetilerek, bundan sonra ifademi alacak olan savcılar ve mahkemelerin ayağıma kadar getirilmesini rica ediyorum'' dedi.

AA