Avukat Yücel Sayman'a beraat kararı

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Barosu Eski Başkanı Avukat Yücel Sayman, öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in yargılandığı davada müdahil avukatlara "Alçak herif" dediği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Yücel Sayman, şikayetçi Murat İnan ve taraf avukatları hazır bulundu. Ayrıca duruşmayı Yücel Sayman'a destek veren 20 avukat izledi. Şikayetçi Murat İnan, "Sanık alçak herifler sözünü sarf ettikten sonra ben kendisine "Utanmıyor musunuz? Ben avukatlık ruhsatını sizden aldım" dediğimde sanık eliyle işaret yaparak "O zaman yırt at o ruhsatı" dedi. Bir Baro başkanına yakışmayan söz ve hareketler söz konusudur. Sanık bana ve meslektaşım Kemal Kerinçsiz'e bu hakaretler sarf etmiştir. Şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Şikayetçi Murat İnan'ın avukatı Mehmet Demirlek sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek, "Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi. Sanık Yücel Sayman ise kimseyi hedef almadan "Alçak herifler" sözünü sarf ettiğini anlatarak, "Kesinlikle katılanları hedef almadım. Zaten duruşma salonunda katılanlar tarafında bulunan avukatlardan önemli bir bölümü sarf ettiğim sözlerin kendilerini hedef almadığımı belirtmişlerdir. Ben ırkçılığın dile getirildiği, insanların kin ve nefret tohumları ekilerek bölünmeye çalışıldığı her ortamda bu sözlerimi sarf etmeye devam edeceğim. Katılanları hedef almadım. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Sanık Yücel Sayman'ın avukatı Bahri Belen, "Müvekkilimin cezalandırılmasına ilişkin koşullar oluşmadığından beraatine karar verilmesini talep ediyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, sanık Yücel Sayman tarafından söylenen sözde katılanların hedef alınmadığını belirtti. Mehkeme heyeti, suçun unsurları oluşmadığından sanık Yücel Sayman'ın beraatine karar verdi.