Avukat Zübeyde Kamalak:

Konferans için Kütahya’ya gelen Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Danışmanı ve Genel Başkan Mustafa Kamalık’ın...

Konferans için Kütahya’ya gelen Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Danışmanı ve Genel Başkan Mustafa Kamalık’ın eşi Avukat Zübeyde Kamalak, AK Parti’nin suni gündemler üreterek asıl yapılmak istenenleri yaptıklarını savundu.

Saadet Partisi Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Beş Yıldızlı Buluşmalar, Kadın ve Hukuk konulu konferans için Kütahya’ya gelen Kadın Kolları Başkanı Danışmanı ve Genel Başkan Mustafa Kamalak’ın eşi Avukat Zübeyde Kamalak, AK Parti'nin suni gündemler oluşturarak asıl yapılmak istenenlerin arka planda yapıldığını savundu.

Reklam
Reklam

Son günlerin görünen gündem konuları olan içki yasağı ve gezi parkı çalışmaları olduğunu, ancak bunların birer suni gündem olarak öne sürüldüğünü ileri süren Avukat Zübeyde Kamalak, “Gündemde olan Gezi Parkı çalışmaları ve içki yasağı ile ilgili konular henüz gündeme gelmeden ben sosyal paylaşım sitelerinde CHP’lilere ve milletimize seslenmiştim. “Herhalde bize çok pahalıya mal olacak bir şeyler yapılıyor herhalde, lütfen dikkatli olun” demiştim. Çünkü her zaman suni bir gündem yaratılarak asıl yapılmak istenenler hep geri plana atılıyor. Ne yazık ki Taksim’de olaylar yaşanırken Meclis’ten bir yasa geçti. Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yabancı şirketler ve Türk şirketlere, “Milli menfaatler” vurgusu kaldırılarak, arama ve işletme ruhsatı verilebilecek. Kanunlaşan taslağa göre “petrol aranılan yerleri 3 yıl kullananlar bu toprakların tamamen mülkiyetini talep edebilecekler” deniliyor. Petrol aradıkları arazilerin çevresinde bu şirketler sondaj yapıp su bulabilirlerse bu su da kendilerinin olabilecek. İstanbul Taksim’de, İzmir Alsancak’ta, Ankara Kızılay’da olaylar olurken milleti televizyonlarının başından uzaklaştırarak bu söz konusu yasayı meclisten geçirdiler. Lozan anlaşmasıyla yabancılara imtiyazla bitmişti ki bu geçirilen yasa ile kapitülasyonlar geri getirilmiş oluyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Milletin yaşanan olaylardan sonra sakin olmasını ve esas olayları görmesini tavsiye eden Kamalak, “Milletimizi meydanlara dökerek maalesef Sayın Başbakan Taksim Meydanını Tahrir meydanına çevirmiştir. Bu millet vatanına sahip çıkmak istiyor. Ağaçlarına sahip çıkıyor. Bundan daha doğal ne olabilir ki? Vatanına sahip çıkan insanları dövmek, hırpalamak incitmek mi gerekir? Yaş kesen baş keser. İktidar maalesef cinayet işliyor. “Kıyamet kopacağını bilseniz dahi elinizdeki ağacı dikin” diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Ama Sayın Başbakan da diyor ki, “Kıyamet kopacağını bilsek o ağaçları sökeceğiz.” Bu nasıl bir dönüşümdür, nasıl bir bozulmadır? Allah bu yoldan çıkmış arkadaşlarımızın yardımcısı olsun. Allah milletimizin de yardımcısı olsun. Zira artık pusulayı şaşırmış durumdalar. Maalesef yine bize başka bir yeri gösterip başka yerden vurdular” şeklindeki ifadeleri kullandı.

Kütahya Belediyesi Kültür Sarayında düzenlenen konferansa Saadet Partili kadınlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: