Avukatın "başörtülü" Girdiği Duruşmanın Ertelenmesi

Sivas Barosu Başkanı Muharrem Eliş, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi avukat Zübeyde Kamalak'ın başörtüsüyle girdiği duruşmanın ertelenmesine ilişkin,

Sivas Barosu Başkanı Muharrem Eliş, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi avukat Zübeyde Kamalak'ın başörtüsüyle girdiği duruşmanın ertelenmesine ilişkin, "Bana göre, hakimin duruşmayı erteleme yetkisi yok" dedi.

Eliş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danıştay 8. Dairesi'nin, Türkiye Barolar Birliği'nin meslek kurallarında yer alan, avukatların "başı açık" görev yapacaklarına ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurduğunu anımsatarak, Türkiye genelinde olduğu gibi Sivas'ta da avukatların duruşmalara başörtülü katılabildiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Ankara Adliyesi'nde görülen bir davada meslektaşları Zübeyde Kamalak'ın salona başörtüsüyle girmesi üzerine mahkemenin duruşmayı ertelemesine değinen Eliş, "Bana göre, hakimin duruşmayı erteleme yetkisi yok. Hakim, avukatın başörtülü duruşmaya girdiğini zapta geçirir ve gereğinin yapılması için ilgili baroya gönderir" diye konuştu.

Eliş, avukatlığı tamamen kamu hizmeti gibi algılamanın veya kamu hizmeti dışına çıkarmanın yanlış olduğunu vurgulayarak, "Tanıklar duruşmalara başörtülü girebiliyorsa avukat da kendi mesleğini başörtülü olarak icra edebilir" ifadesini kullandı.

Muhabir: Önder Felek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: