Avukatın "başörtülü" Girdiği Duruşmanın Ertelenmesi

Ordu Barosu Başkanı Oktay Çanak, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi avukat Zübeyde Kamalak'ın başörtüsüyle girdiği duruşmanın ertelenmesine ilişkin,

Ordu Barosu Başkanı Oktay Çanak, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi avukat Zübeyde Kamalak'ın başörtüsüyle girdiği duruşmanın ertelenmesine ilişkin, "Bu tür uygulamaların özellikle adliyede olması daha da üzüntü verici" dedi.

Çanak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de başörtüsü konusunun hep konuşulan ve tartışılan bir konu olduğunu söyledi.

"Bu tür uygulamaların özellikle adliyede olması daha da üzüntü verici" diyen Çanak, şunları kaydetti:

"Bugünkü hadisenin, o mahkemenin ya kuralı yanlış yorumlamasından ya da Danıştay 8. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararını amacına uygun yorumlamamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Zaman içerisinde Türkiye bu meseleleri halleder. Biz kendi içimizde bu tür engellemeler ile değil, birbirimizi anlayarak, birlik ve beraberlik içerisinde aşarak yol alacağımızı düşünüyorum. Bugünkü uygulama bence bireysel ve özel bir uygulamadır. İnşallah önümüzdeki dönemlerde yorumlamalardan uzak, tamamen anayasal düzenlemelerle şüpheye yer bırakmayacak şekilde bu meselelerin halledileceğini temenni ediyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Hayati Akçay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: