Avukatın "başörtülü" Girdiği Duruşmanın Ertelenmesi

Elazığ Barosu Başkanı Adnan Demir, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi avukat Zübeyde Kamalak'ın başörtüsüyle girdiği duruşmanın ertelenmesine ilişkin,

Elazığ Barosu Başkanı Adnan Demir, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi avukat Zübeyde Kamalak'ın başörtüsüyle girdiği duruşmanın ertelenmesine ilişkin, "Bu yapılan uygulama, sadece yanlış bir uygulama değildir, tamamen baskıcı ve dayatmacı bir yaklaşımdır" dedi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Adliyesi'nde görülen bir davada avukat Zübeyde Kamalak'ın salona başörtüsüyle girmesi üzerine mahkemenin duruşmayı ertelemesini değerlendirdi.

Türkiye'de hiçbir zaman için kanunlarla başörtüsü yasağının getirilmediğini, yasağın tamamen insanların "zihninde" uygulandığını belirten Demir, dayatmacı ve baskıcı anlayışın başörtülülere, muhafazakar kesime dayatılmaya çalışıldığını savunarak, "Bu uygulamayı yapan hakim arkadaşımız, maalesef halen geçmişten gelen bu anlayışı savunma rolüne soyunmuştur diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Demir, şunları söyledi:

"Avukatlık mesleğini icra eden başörtülü avukatların, başörtülü olarak duruşmaya girmelerinin engellenmesinin gerek insan hakları sözleşmesine gerekse din ve vicdan hürriyetine aykırılık teşkil edeceği belirtilerek, yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bu yapılan uygulama sadece yanlış bir uygulama değildir, tamamen baskıcı ve dayatmacı bir yaklaşımdır."

Muhabir: Bestami Bodruk / Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: