Avukatlar 300 çam fidanını toprakla buluşturdu -Çanakkale Orman İşletme Müdürü Günen: -"50 bin adet fidanı vatandaşa ücretsiz dağıttık"

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Barosu avukatları, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 300 çam fidanını, toprakla buluşturdu.

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Barosu avukatları, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 300 çam fidanını, toprakla buluşturdu.

Avukatlar, Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu ile İzmir yolunun 10. kilometresinde bulunan alana gelerek, Orman İşletme Şefliği personelinin yardımıyla çam fidanlarının dikimini gerçekleştirdi.

Baro Başkanı Ömercioğlu, burada yaptığı açıklamada, herkesin yeşile ihtiyacı olduğunu söyledi. Kentin bir bölgesinde ağaçlandırma çalışması yaptıklarını ifade eden Ömercioğlu, "Çanakkale Barosu Ormanı" oluşturduklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Ömercioğlu, bugün diktikleri fidanların, 50 yıl sonra torunlarına daha iyi bir gelecek sağlayacağını belirterek, gelecek nesillerin daha rahat nefes almasına ve iyi bir yaşam sürmesine katkı sunacağını kaydetti.

Çanakkale Orman İşletme Müdürü Rıfat Günen de Orman Haftası kapsamında düzenledikleri etkinliklerde, 50 bin fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Avukatların, 300 çam fidanının dikimini yaptığını dile getiren Günen, "28 Martta sona eren Orman Haftası kapsamında 50 bin çam fidanını vatandaşa ücretsiz dağıttık. Fidan dikimleri devam edecek. Ayrıca 17 okul ile 17 cami bahçesinde de ağaçlandırma yaptık" diye konuştu.

Çanakkale'nin yüzde 52'nin orman olduğunu, bu konuda kentin Türkiye'nin şanslı illeri arasında yer aldığını vurgulayan Günen, en büyük sıkıntının orman yangınları olduğunu dile getirdi.

Gelibolu'da, orman yangınlarını önlemek anlamında yaklaşık 7 bin hektar saha üzerinde çalıştıklarını ifade eden Günen, ziraat alanlarıyla orman alanlarını birbirinden ayırmaya yönelik çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: