Avukatlar, ABD Konsolosluğu Önünde Eylem Yaptı

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi bir grup avukat, İstinye’deki ABD Başkonsolosluğu önünde protesto eylemi yaptı....

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi bir grup avukat, İstinye’deki ABD Başkonsolosluğu önünde protesto eylemi yaptı. Avukatlar, Uludere'de 34 kişinin ölümünün sorumlusunun ABD ve AK Parti hükümeti olduğunu ileri sürdü.

ÇHD üyesi bir grup avukat, saat 13.00 sıralarında Sarıyer İstinye'deki ABD Konsolosluğu önüne geldi. 'Uludere Katliamı, ABD ve AKP’nin ortak eseridir' yazılı pankart açan avukatlar adına, Avukat Taylan Tanay konuştu. Tanay, “Soruşturma dosyasına konulan gizlilik kararına rağmen ortaya çıkan gerçekler, ABD ve AKP işbirliğinin 34 insanımızı katlettiğini ortaya koyuyor. AKP iktidarı bu katliamı unutturmaya çalışıyor. Biz bu katliamı unutmayacağız. Burada yaptığımız açıklamadan sonra Dolmabahçe’de bulunan Başbakanlık çalışma ofisinde bir açıklama yapacağız. Ardından da Uludere’ye gideceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Eyleme katılan Ferhat Encü de olayda 11 yakınını kaybettiğini belirterek, “Olayın üzerinden 158 gün geçmesine rağmen bir kişi dahi gözaltına alınıp sorgulanmamıştır. Bunun yanında Roboski halkı üzerindeki baskılar her geçen gün arttı. 34 insan planlı bir şekilde katledildi. Sorumluların ortaya çıkarılması dursun, katliamın üzeri planlı bir şekilde kapatılmaya çalışıyor. Biz Roboski halkı, her gün adalet talebinde bulunduk, ancak karşılığında hep baskı gördük. Biz bu katliamı unutturmayacağız, kamuoyu da unutmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Grup, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: