Avukatlar Günü

Kırşehir Baro Başkanı Mehtap Karaburçak, avukatların özlük hakları, staj, emeklilik ve silah taşıma sorunları çözülerek, iddia makamına tanınan avantajların avuktlar

Kırşehir Baro Başkanı Mehtap Karaburçak, avukatların özlük hakları, staj, emeklilik ve silah taşıma sorunları çözülerek, iddia makamına tanınan avantajların avuktlar için de tanınması gerektiğini söyledi.

Karaburçak, Kırşehir Adliyesi önünde düzenlenen "Avukatlar Günü" kutlama töreninde yaptığı konuşmada, avukatların dün olduğu gibi, bugün de hakkı ve adaleti savunduğunu ifade etti.

Yürürlükteki Avukatlık Yasası'nda yargının üç kurucu unsurundan biri olarak nitelenen avukatlık mesleğinin, diğer iki kurucuyla aynı seviyede tutulmadığını ve aynı itibarı görmediğini savunan Karaburçak, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bu zihniyet değiştirilip, karar, sav ve savunma dengesi oluşturulmadığı müddetçe adil bir yargılamadan ve adil bir hukuk sisteminden söz etmek söz konusu olmayacaktır. Savunma organın etkin bir şekilde yargılama sürecine katkıda bulanabilmesi için avukatlık mesleği güçlendirilmelidir. Başta avukatların özlük hakları, staj, emeklilik, vergi sorunları silah taşıma ruhsatına dair sorunlar çözülmeli, iddia makamına tanınan avantajlar vatandaşın dili olan avukatlara da tanınmalıdır."

Törene, Ahi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Kırşehir Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, Kırşehir Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müslüm Kılıçarslan ve çok sayıda avukat katıldı.

Adliye önündeki törenin ardından, kutlama programı Kırşehir Barosu'nun avukatlar için verdiği kokteyl ile devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: