Avukatlar Sahnede

Bursa Barosu avukatlarından oluşan Tiyatro Advocato Grubu, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle Turgut Özakman’ın ‘Ocak’...

Bursa Barosu avukatlarından oluşan Tiyatro Advocato Grubu, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle Turgut Özakman’ın ‘Ocak’ adlı oyununu sahneledi.

3-4 Nisan tarihleri arasında Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gösterilen oyuna seyircilerin ilgisi büyük oldu. Oyunda rol alan avukatlar performanslarıyla büyük alkış aldı. Bursa Baro Tiyatrosu, Dürrenmatt, Havel, Hristo Boytchev, Klaus Mann, AurelBaranga gibi Dünya Tiyatro Edebiyatının önemli yazarlarını sahneye taşırken Türk Tiyatrosunun klasik eserlerini de seyircisiyle buluşturuyor.

Reklam
Reklam

Önceki yıllarda "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz", "Kuva-i Milliye Destanı" ve "Keşanlı Ali Destanı"nı sahneleyen topluluk, bu yıl repertuarına ilk kez bir yerli dram ekledi. Türk Tiyatrosunun usta kalemi Turgut Özakman’ın yazdığı oyunu İzzet Boğa yönetti.İzleme fırsatı bulamayanlar için oyun 11-12 Nisan tarihleri arasında Barış Manço Sahnesi’nde ve 17 Nisan tarihinde Mete Cengiz Sahnesi’nde tekrarlanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: