Avukatlar'dan Erdoğan'a anlamlı "künye" hediyesi

İSTANBUL (ANKA)- Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), bugün 55 yaşına giren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Cebimizde para kalmadı onun için size doğum günü hediyesi olarak ancak bu künyeyi alabildik. Belki ordunun başına geçersiniz" yazılı mektup ve künye gönderdi.

ÇHD'li avukatlar, başlatılan sınır ötesi kara harekatını protesto etmek amacıyla İstanbul Barosu önünde bir araya geldi. "Yaşasın halkların kardeşliği", "Savaşa hayır, barış hemen şimdi", "Susma haykır, halklar kardeştir" sloganları atan avukatlar, Baro önünden Galatasaray Postanesi'ne kadar yürüdü.

Reklam
Reklam

ÇHD adına açıklama yapan Nazan Yaman, kara harekatının açıklanan amacının "terör örgütünü bitirmek" olduğunu belirterek, TSK'ye bağlı askerlerin harekatta yer almasına rağmen Irak'ın Türkiye'yi değil, Amerika'yı muhatap olarak gördüğünü söyledi. Yaman, "Anlaşılan yalnızca bir harekat değil, bu savaş Türkiye halkına değil, yalnızca emperyallerin pazar ve kar arayışına hizmet etmektedir" dedi.

Harekat emrini veren güçlerin "vatanı savunma" gibi bir amaçlarının olmadığını söyleyen Nazan Yaman, "Vatan, Tekel ironik bir biçimde operasyonla eş zamanlı olarak British American Tobacco'ya satılırken savunulur" diye konuştu. Yaman, öldürülen yoksul halk çocuklarının yaşam hakkını savunmak için toplandıklarını ifade ederek, operasyonun sadece bu topraklarda yüzyıllardır bir arada yaşayan halkların acılarını artıracağını kaydetti. Sorunun çözümü bir halkın varlığının kabulü ile mümkün olacağını vurgulayan Yaman, operasyonun derhal durdurulmasını istediklerini dile getirdi.

-ERDOĞAN'A KÜNYE HEDİYESİ-

Reklam
Reklam

ÇHD'liler açıklamanın ardından, bugün 55 yaşına girecek olan Başbakan Erdoğan'a mektup ve doğum günü hediyesi postaladı. ÇHD'liler, "Cebimizde para kalmadı onun için size doğum günü hediyesi olarak ancak bu künyeyi alabildik. Belki ordunun da başına geçersiniz Sayın Başbakan. Yoksul halk çocuklarından önce siz ve diğer devlet erkanının çocukları geçirsin bakalım ayağına postalları" yazılı mektubu ve künyeyi Galatasaray Postanesi'nden Erdoğan'a gönderdiler.