Avukatlardan Gazetecilere Hakaret

İstanbul Adalet Sarayı'nda dünkü gözaltıları protesto eden bir grup avukat, kendilerine yapılan saldırıların hesabını soracaklarını...

İstanbul Adalet Sarayı'nda dünkü gözaltıları protesto eden bir grup avukat, kendilerine yapılan saldırıların hesabını soracaklarını açıkladı. Avukatlardan bazıları ise, çekim yapan basın mensuplarına hakeret etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda Gezi Parkı olaylarına destek veren avukatlardan 50’si gözaltına alınmıştı. Kendilerinin gözaltına alınamayacağını ileri süren avukatlar, öğle saatlerinde adliye içinde eylem yaptı. Gezi Parkı eylemcilerine destek veren avukatlar, hükümet aleyhine slogan attı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık bin avukatın eylemi adliye dışında da sürdü. ‘Her yer Taksim, her yer direniş’, ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘Avukatlık onuru faşizmi yenecek’ şeklinde slogan atan grup adına açıklamayı İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal yaptı. Kocasakal, “Bu saldırının hesabının sorulacağını tüm kamuoyuna ilan ediyoruz.” dedi.

Bu arada, eylem esnasında ezan okunurken Kocasakal’ın konuşmasına kısa bir ara verdiği görüldü. Bazı avukatlar ise görevini yapan basın mensuplarına hakaret etti. Bazıları da kameralara para gösterdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: