Avukattan Polislere Suç Duyurusu

Serpil KIRKESER - Özden ATİK / İSTANBUL, "MÜVEKKİLİN HAKKINI SAVUNMAK İÇİN ORADAYDIM" Avukat Eren Can Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın

Serpil KIRKESER - Özden ATİK / İSTANBUL,
"MÜVEKKİLİN HAKKINI SAVUNMAK İÇİN ORADAYDIM"
Avukat Eren Can Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın 'C' kapısının önünde meslektaşlarıyla bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Avukat Eren Can yaptığı basın açıklamasında, Laterne Kafe önünde neden bulunduğunu anlattı. Avukat Can, 6306 Sayılı Afet Yasası'nın Beyoğlu'nda, İstanbul'da ve Türkiye'nin heryerinde uygulandığını ve binaları tamamen yıkmak üzere konulan bir yasa olduğunu söyledi. Avukat Eren Can, "Bu yasa karşısında, mal sahiplerini çaresiz bırakan bir uygulamayla karşı karşıyayız. Siyasal iktidar, kentsel dönüşümü baskı ve zorla gerçekleştirirken bu yasayı kullanıyor. Ben de orada avukatlık mesleğimi ifa etmek için, yaşanan tahliye sürecinde aslında hukuki olarak müvekkilin hakkını savunmak için, halkın hak arama hürriyetini savunmak için ordaydım" dedi.

Reklam
Reklam

AVUKAT EREN CAN: 6,5 SAAT GÖZALTINDA TUTULDUM
20 Nisan günü Laterne Kafe önünde tahliye edilen müvekkilin hakkını savunurken darp edildiğini iddia eden Avukat Eren Can, "9 tane Beyoğlu Kent Savunması üyesi arkadaşımla beraber gözaltına alındım. 6,5 saat gözaltında tutuldum. Kolluk kuvvetlerine kimlik göstermeme rağmen, avukat olduğumu, vekalet ilişkisi nedeniyle orada olduğumu, görev başında olduğumu ve onlarla aynı statüde olduğumu, orada bana görev yaptırmadıklarını ve suç işleyeceklerini defalarca uyarmama rağmen haksız şekilde gözaltına alındım. Bununla ilgili suç duyurusunu yaptık. Bu sürecin de takipçisi olacağız. Avukatların itibarsızlaştırmasına ve savunmanın ayaklar altına alınmasına müsade etmeyeceğiz" diye konuştu. Avukatlar açıklamanın ardından adliyeye girdi.

HAKLARINDA DAVA AÇILMASINI TALEP ETTİ
Avukat Eren Can İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu şikayet dilekçesinde, Sıraselviler, Billurcu Sokak'ta bulunan Laterne Cafe'nin işletmecisi Dursun Ali Uysal'ın avukatı olduğunu belirtti. Dilekçede, müvekkilinin Balıklı Rum Vakfı'nın kiracısı olduğunu ve müvekkili ile vakıf arasında tahliye edilmesine ilişkin hukuki anlaşmazlıklar bulunduğu belirtildi. Bu anlaşmazlıklar nedeniyle 20 Nisan 2015 günü, saat 11.45'te savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Can, aynı gün saat 16.30 sıralarında kçesinde, işyerinde avukat kimliğini göstermesine rağmen bir polis amiri tarafından zorla işletmemüvekkilinin işyerinde polis ve zabıtaların işlem yapması üzerine müvekkilinin yanına gittiğini belirtti. Can dilenin dışarı çıkarıldığını, daha sonra da usule ve yasaya aykırı şekilde gözaltına alındığını anlattı. 6,5 saat gözaltında tutulduğunu belirten avukat Eren Can, olay yerinde bulunan ve Taksim Polis Merkezi'nde görevli bulunan ve tutanaklarda sicilleri bulunan polis memurları hakkında "Görevi kötüye kullanma", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Kasten yaralama" suçlarından cezalandırılmaları için haklarında dava açılmasını talep etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: