Avustralya kuaför değil mühendis istiyor

Avustralya Göçmen Bakanı Evans, oturma izni almak için aşçılık, kuaförlük üzerine çalışan öğrencileri eleştirirken daha kalifiye işçileri çekmek için politika değişikliğine gidileceğini açıkladı.

LONDRA(ANKA)- Avustralya Göçmen Bakanı Chris Evans, oturma izni almak için mutfak işleri ve kuaförlük kurslarına yazılan göçmenleri eleştirirken daha kalifiye işçileri çekmek için politika değişikliğine gidileceğini bildirdi.

Chris Evans, oturma izni için “talep edilen 106 beceri” listesinde bulunan aşçılık, finans, kuaförlük üzerine çalışan on binlerce öğrenci olduğunu belirtirken listenin yürürlükten kalkacağını söyledi.

BBC'ye göre, Çin’in büyüyen ham madde ihtiyacını karşılamak için çabalayan Avustralya'daki madencilik sektörünce olumlu karşılandı. BHP Billiton ve Rio Tinto gibi büyük madencilik şirketlerinin personel gereksinimini karşılamada zorlandığı belirtilirken, yeni göçmen alımında mühendislik ve madencilikle birlikte, doktor ve hemşirelerle sağlık çalışanlarına ağırlık verileceği vurguladı.

Reklam
Reklam