Avustralya'da 3. ligin şampiyonu Türk takımı

SYDNEY (İHA) - Avustralya'nın NSW eyaleti 3. Liginde mücadele eden Türk takımı Pınargücü ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek, 2. Lig'e çıkmayı garantiledi. Takımın tecrübeli futbolcusu Hayati de 31 golle ligin Gol Kralı oldu.

Denizli'nin Gürpınar Kasabası'ndan Sydney kentine göç edenlerin kurduğu Pınargücü bu sezon güçlü bir kadroyla lige başladı. Üst üste galibiyetler alarak rakipleriyle arasındaki puan farkını yükselten Pınargücü, ligin bitimine iki hafta kalarak matematiksel olarak şampiyonluğu garantiledi. Son maçını formalite olarak bu hafta sonu Hawkesbury Hawks'la yapacak olan Pınargücü 8 Eylül akşamı da bir şampiyonluk gecesi düzenleyecek.

Reklam
Reklam

Sahalarda 'Horozlar' adını kullanan Pınargücü Spor Kulübü'nün başkanlığını üstlenen Avustralya'nın milli haltercisi Mehmet Yağcı yaptığı açıklamada dört yıllık hasretin sona erdiği belirterek, "Artık hedefimiz 2. Lig'de şampiyon olmak. Denizlililer olarak Avustralya'da kenetlendik ve bir başarıya imza attık" dedi.
Öte yandan NSW eyaleti Süper Ligi'nde mücadele eden Türk takımı Aslanlar ile 2. Lig'de mücadele eden KKTC'li Türklerin takımı Yeşilada play-off maçları oynamayı hak kazandılar.