Avustralya'da 45 Yıldır Atatürk Ve Türkiye'yi Anlatıyor

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, Tatil için memleketine gelen Mehmet Balıkel, Avustralya'nın Melbourne kentinde yaşadığını, emekli olduktan sonra ülkenin her tarafında festival ve

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, Tatil için memleketine gelen Mehmet Balıkel, Avustralya'nın Melbourne kentinde yaşadığını, emekli olduktan sonra ülkenin her tarafında festival ve kültürel etkinliklere katıldığını söyledi. Yer aldığı etkinliklerde Türkiye için gönüllü turizm elçisi gibi çalıştığını anlatan Balıkel, "Onlara Türk kültürünü, lokantacı olduğum için de Türk lezzetlerini anlatıyorum. Evimde misafir edip yemek yaparak ve ikramlarda bulunarak Türk misafirperverliğini gösteriyorum" dedi.
AFİŞ YAPTIRIP ASTI
Bu yıl Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yıldönümü dolayısıyla Avustralya'da Atatürk ve Türkiye ile ilgili tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiğini kaydeden Mehmet Balıkel, şunları vurguladı:
"Türkiye ve Atatürk, özellikle Çanakkale'de ölen Anzakların yakınları tarafından çok seviliyor. Avustralya'da Türkiye'ye karşı büyük sempati var. Bu yıl Avustralyalı yetkililerin de izinleriyle ülkenin 5 üniversitesinde ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunda, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılında Çanakkale Savaşı'nda yaşamını yitiren Anzak askerlerinin annelerine yönelik, 'Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır' şeklindeki sözlerini İngilizce ve Türkçe olarak afiş yaptırıp astırdım. Afişlerde Atatürk fotoğrafı, Türk ve Avustralya bayrağı da bulunuyor. Gören herkes duygulanıyor ve Türkiye'ye gelmek istiyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: