Avustralya'da büyük sürpriz

Avustralya'da devam eden yılın ilk Grand Slam mücadelesi Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda, yarışmanın favori isimlerinden Amerikalı Andy Roddick, Güney Kıbrıslı rakibine yenilerek turnuvaya veda etti.

Avustralya Açık'ın 7. gününde devam eden 4. tur müsabakalarında büyük bir sürpriz yaşandı. Turnuvanın favori isimlerinden olan 2 numaralı seri başı Amerikalı Andy Roddick, seri başı olmayan Güney Kıbrıslı tenisçi Marcos Bagdatis'e elenerek turnuvaya veda etti. 2003 yılı Amerika Açık şampiyonu Roddick, rakibine 6/4, 1/6, 6/3 ve 6/4'lük setlerle yenilerek elenirken maç sonunda yaptığı açıklamada, Rum rakibine övgü dolu sözler sarfetti. Bagdatis'in büyük bir yetenek olduğunu ifade eden Roddick, rakibinin ilerleyen haftalarda 'tenis' için iyi şeyler yapacağını söyledi. Kariyerindeki en önemli başarıya imza atan Rum tenisçi ise, bundan sonraki turda, 7 numaralı seri başı Hırvat raket Ivan Ljubicic ya da eski şampiyonlardan 10 numaralı seri başı İsveçli Thomas Johansson'dan birisi ile mücadele edecek. Diğer tek erkekler mücadelelerinde ise, 4 numaralı Arjantinli seri başı David Nalbandian, 16 numaralı İspanyol seri başı Tommy Robredo'yu 6/3, 6/0, 2/6 ve 6/2'lik setlerle geçerken, bir başka sürprize ise 11 numaralı İspanyol seri başı David Ferrer'i 6/4, 7/5 ve 7/5'lik setlerle deviren seri başı olmayan Fransız tenisçi Fabrice Santoro imza attı.

Reklam
Reklam

Avustralya Açık'ta tek bayanlarda devam eden mücadelelerde favori isimler zorlanmadan çeyrek finale yükselmeyi başardı. Turnuvaya 1 numaralı seri başı olarak katılan Amerikalı tenisçi Linsday Davenport, ayağında yaşadığı sakatlığa rağmen 14 numaralı seri başı Rus raket Svetlana Kuznetsova'yı 6/2 ve 6/4'lük setlerle geçti. 6 numaralı Rus seri başı Nadia Petrova ise, seri başı olmayan vatandaşı Elena Vesnina'yı 6/3 ve 6/1'lik setlerle yenerken, 8 numaralı seri başı raket Belçikalı Justine Henin-Hardenne'de İspanyol seri başı olmayan Virginia Ruano Pascual'ı mağlup ederek turnuvada yoluna devam etti.