Avustralya'da camiye domuz kafası astılar

SİDNEY (İHA) - Avustralya'nın Sidney kentinde Türklere ait bir camiye domuz kafası asılması tepkilere yol açtı. Geçtiğimiz aylarda da caminin avlusuna bir domuz budu atılmış ve avlu kirletilmişti.

Edinilen bilgiye göre Sidney'in Auburn semtinde bulunan Türklere ait Auburn Gelibolu Camii'nin bahçe parmaklıklarının dış cephesine bugün ikindi namazı esnasında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bir domuz kafası asıldı. Caminin etrafını çevreleyen bahçe parmaklıklarının üzerine geçirilen domuz kafası akşam saatlerinde fark edildi ve cami yönetimine haber verildi. Bunun üzerine cami derneği başkanı İbrahim Din, polisi arayarak durumu bildirdi.

Reklam
Reklam

Olay yerine gelen iki ayrı polis ekibi sıcak hava nedeniyle etrafına sineklerin toplandığı domuz kafasını bahçe parmaklığından çıkartarak kağıt havluya sarmaya çalıştı. Sineklerin rahatsız etmesi üzerine domuz kafasını basın mensuplarının verdiği plastik poşete koyan polis, daha sonra görgü tanıklarının ifadelerini aldı.
Olay ile ilgili olarak İHA'ya bir açıklamada bulunan Auburn'da yaşayan Türklerden Mehmet Özalp, yapılan hareketin İslam'a ve Müslümanlara hakaret olduğunu belirterek, "Bu camide İslam'ı tanıtacak Open Day'ler düzenledik. İslam'ın ne olduğunu anlattık. Maalesef yaşadığımız bu üzücü olay, bize bakış açısını göstermektedir. Bu hakaretten dolayı biz Müslümanlar son derece üzgünüz" şeklinde konuştu. Caminin yönetimini üstlenen NSW Türk-İslam Kültür Merkezi'nin başkanı İbrahim Din de domuz olayının ikinci kez başlarına geldiğini belirtti. Din, geçtiğimiz aylarda da caminin avlusuna bir domuz budu atıldığını ve ibadet edilen bir mekanın kirletildiğini söyledi.

Auburn Gelibolu Camii, geçen yıl da molotof kokteylli bir saldırıya uğramış, olayda maddi hasar meydana gelmişti.

Reklam
Reklam