Avustralya'dan Türkiye'ye teşekkür

Mersin -(AA) Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Jean Dunn, Lübnan'daki vatandaşlarının tahliyesi için Türkiye'nin önemli bir çıkış noktası olduğunu belirterek, "Türkiye, gerekli yardımı yapmasaydı belki de tahliyeyi gerçekleştiremezdik" dedi.

Dunn, Avustralyalıları karşılamak için bulunduğu Mersin'de, yaptığı açıklamada, Lübnan'da yaklaşık 20 bin vatandaşlarının bulunduğuna işaret ederek, şu ana kadar yaklaşık 450 kişinin tahliyesinin gerçekleştirildiğini, yaklaşık 2 bin kişinin ise beklemede olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin yardımlarının, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin göstergesi olduğunu ifade eden Dunn, Çanakkale Savaşlarında ölen Anzaklar ile ilgili gösterilen duyarlılığa dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin yardımları, Anzaklardan doğan kardeşliğin şekillenmesinde çok etkili olmaktadır. Mersin'de, Türk halkından ve Hükümetinden olağanüstü bir yardım ve dostluk görüyoruz. Özellikle liman yetkilileri, en kısa sürede formalitelerin yerine getirilmesi noktasında çok büyük kolaylık sağlayarak, işleri hızlandırıyorlar.
Türk Kızılay'ı ise gelenleri çiçeklerle karşılayarak, bizleri oldukça mutlu etmekle birlikte, çok şaşırttı."