Avustralyalı Süpermodelin Emzirirken Verdiği Dergi Kapağı Pozu Sosyal Medyada Bir Destek Hareketi Başlattı

2013 yılında ABD'de bebeklerin % 75'inden fazlası 19-35 ay boyunca anne sütü ile beslendi. Bu demektir ki annelerin büyük çoğunluğu bebeklerini uzun süre emziriyor ve bu anneler bazen de bunu halka açık alanlarda yapmak durumunda kalıyorlar, ancak bu durum günümüzde hâlâ tabu.

Bu yüzden de, süper model Nicole Trunfio, Avustralya Elle dergisinin 2015 Haziran sayısı kapağında oğlu Zion'u emzirirken poz verdiğinde olay oldu.

Bırakın meşhur bir kadın dergisinin kapağında emzirirken verilmiş bir pozu, insanların çoğu bir alışveriş merkezinde bile bebeğini emziren bir anne görmeyi hoş karşılamıyorlar.

Reklam
Reklam

Ancak süpermodel Trunfio, kendini bu yüzden aşağılayan kişilere Facebook'undan bir gönderiyle cevap verdi. Bunun ardından, hem emziren anneler hem de anne olmayan kişiler, Trunfio'nun kapak resmine destek olmak için Trunfio'ya ve #NormalizeBreastFeeding (#EmzirmeyiNormalizeEdin) etiketine arka çıktı. Bebeklerini halka açık alanlarda da emziren diğer kadınlar da, Twitter'da Elle dergisine Trunfio kapağıyla ilgili teşekkür etti.