Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Larsan, Gaziantep'te

GAZİANTEP (AA) - Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsan, Türkiye'nin Suriyeliler konusunda gerçekten büyük bir fedakarlık gösterdiğini bildirdi.

GAZİANTEP - Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsan, Türkiye'nin Suriyeliler konusunda gerçekten büyük bir fedakarlık gösterdiğini bildirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Larsan, Belediye Başkanı Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret etti. Larsan, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve dolaysıyla Gaziantep'in Suriyeliler konusunda büyük fedakarlıklar yaptığını belirtti. Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı Gaziantep'te 200 bine yakın Suriyelinin yaşadığını öğrendiğinde çok duygulandığını ifade eden Larsan, "Zor durumunda onlara karşı göstermiş olduğunuz ilgi, alaka ve yardımlar için ülkem adına sizlere teşekkür ederim. Türkiye, Suriyeliler konusunda gerçekten büyük bir fedakarlık gösterdi" ifadelerine yer verdi. Belediye Başkanı Şahin ise Büyükelçi James Larsan'ı Gaziantep'te görmekten duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, şunları kaydetti: "Maalesef Suriye konusunda uluslar arası kurum ve kuruluşlar gereken hassasiyeti dünyanın başka yerlerinde gösterirken aynı hassasiyeti Suriye konusunda göstermiyorlar. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Çekmiş oldukları sıkıntılar, ne yazık ki dünya gündeminde pek fazla anlaşılmıyor. Bu konuda Avustralya'nın duruşu bizim için çok önemli. Ortadoğu barışı dünya barışıyla direkt alakalıdır. Bunun için Ortadoğu'nun barışı çok önemli. Çıkarlar doğrultusunda değil insani çıkarlar doğrultusunda artık ülkeler duruşlarını sergilemelidir." Şahin, ziyaretin anısına Büyükelçi James Larsan'a Gaziantep'e özgü bakır işlemeli kahve takımı hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: