Avusturya Müsteşarı Süleymaniye İçin Gümüşhane’de

Avusturya’nın Ankara Büyükelçiliği Dış Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, Süleymaniye Kayak Merkezi ile ilgili görüşmek üzere...

Avusturya’nın Ankara Büyükelçiliği Dış Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, Süleymaniye Kayak Merkezi ile ilgili görüşmek üzere Gümüşhane’ye geldi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Kayak İl Temsilcisi Mustafa Akbulut, Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Ali Gürcan Erkan, Avukat Halim Tarhan Mısırlıoğlu ve Kayak işletmecisi Bayram Yakut’la birlikte misafirini Valilik Makamında ağırlayan Vali Dr. Yusuf Mayda, Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık’ın mazereti çıkması nedeniyle programa katılamadığını fakat bayramdan sonra özel olarak geleceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Süleymaniye ile ilgili güzel gelişmeler beklediklerini ifade eden Vali Mayda, 2006 yılında da Avusturya Turizm Danışmanı’nın Gümüşhane’ye geldiğini hatırlatarak, “Bu ziyaretler sonucunda muhtemelen Avusturya’dan yatırımcı misafirlerimiz de olacak.” dedi.

Konstantin Bekos ise konuşmasında, Avusturya’nın kış turizmiyle ilgili dünya çapında çok ünlü olduğunu, şimdiye kadar edindikleri tecrübeleri Türkiye’de projeler geliştirerek Türkiye’ye kazandırmak istediklerini söyledi.

Türkiye’nin bu anlamda çok ciddi potansiyelleri olduğunu ifade eden Bekos, Türkiye’nin Avusturya’da sadece yaz turizmine yönelik bilinen ve tanınan bir ülke olduğunu, bu çalışmalarla Türkiye’nin kış turizmi potansiyelini de Avusturya’ya tanıtmış olacaklarını belirtti.

Avusturya’nın yıllardan beri Türkiye’ye doğrudan yatırım yapan ülkeler arasında birinci sırada yer aldığını hatırlatan Bekos, “Birçok enerji projesine katkı sağladı. Uzun yıllardan beri Avusturya ve Türkiye arasında ticari ilişkiler vardır. Dolasıyla kış turizminde bu bilgilerle birlikte ciddi anlamda geliştirebileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Karşılıklı hediyelerin verildiği ziyarette daha sonra Bekos’a Süleymaniye Kayak Merkezi ile ilgili brifing verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: