Avusturya-Türkiye Arasındaki Kültürel Bağlar, AB Ilişkileri Için Önemli

Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, Avusturya ile Türkiye arasında bulunan kültürel bağların Avrupa Birliği ve...

Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, Avusturya ile Türkiye arasında bulunan kültürel bağların Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri için önemli olduğununu söyledi. Wölfer, "Bunlar küçük şeyler olsa da Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) ilişkileri açısından önem arz ediyor. Bu ilişkilerin sürmesi ve güçlenmesi önemli.” dedi.

Büyükelçi Klaus Wölfer, bir firmanın kutlama törenine katılmak için geldiği Eskişehir’de Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Avusturya-Türkiye kültürel ilişkilerine değinen Büyükelçi Wölfer, bu ilişkilerin Türkiye’nin AB ilişkileri açısından önem arz ettiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Katıldığı kutlama programında Avusturya'nın folk dansları gösterilerinin yapıldığına dikkat çeken Büyükelçi Wölfer, şöyle devam etti: "Kendi kültürümüzü de gösterme açısından güzel oldu. Türk halk oyunları ekipleri de güzel gösteriler sundu. İki kültürü bir arada izleme şansı yakaladık. Avusturya ile Türkiye arasında kültürel bağları var. Eskişehir ile Avusturya arasında da hem kültürel hem de eğitim bağları bulunuyor. Bunlar küçük küçük şeyler olsa da Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) ilişkileri açısından önem arz ediyor. Bu ilişkilerin sürmesi ve güçlenmesi önemli. AB ile Türkiye ilişkilerin gelişmesinde Eskişehir önemli katkılar sunuyor."

Vali Tuna ise Eskişehir'in sanayide önemli bir kent olduğunu anlattı. Kentin geleceğinde sanayinin öneminin daha da artacağını dile getiren Vali Tuna, “Eskişehir madencilik faaliyetleri yönüyle ve belli sektörlerde ön plana çıkmış durumda. Gelecek çok daha iyi olacak. Misafirlerimizden de yaptıkları yatırımlar ve geleceğe yönelik çalışmaları hakkında bilgiler alıyoruz." diye konuştu. Ziyaretin sonunda Tuna, Valilik şeref defterini imzalayan Wölfer'e, 'Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti anı tabağı hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: