Avusturyalı Konuklardan Yıldırım’a Ziyaret

Avusturya Wiemer Neustadt Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Elitaş ve Avusturya Constantiv film şirketi sahibi Chiristian...

Avusturya Wiemer Neustadt Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Elitaş ve Avusturya Constantiv film şirketi sahibi Chiristian Hoffman, merkez Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’ı makamında ziyaret etti.

İki ülke arasında ki dostluk köprüsünün temelini oluşturmak için gerçekleştirilen ziyarette Başkan Yıldırım, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yurt dışından Mersin’e yapılan her ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Yıldırım, “Kentimiz bir turizm kenti olmalıdır diyorsak kendimizi ve kentimizi en iyi şekilde ifade etmeliyiz. Bunun içinde belli dönemlerde bizler yurt dışına çıkıyoruz. Gittiğimiz bölgelerdeki yerel yönetim, kurum ve kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Ülkemizin ve kentimizin değerlerini anlatıyor ve kendilerini ülkemizde misafir etmekten mutluluk duyacağımızı dile getiriyoruz. Yurt dışındaki meslektaşlarımız bugün olduğu gibi değişik zamanlarda bizleri ziyaret ederek iki ülke ve yerel yönetimler arasında bir dostluk köprüsü kurmak için neler yapabiliriz hususunda görüş alışverişinde bulunuyorlar” dedi.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar yurt dışından gelen misafirleri en iyi şekilde ağırladıklarını ifade eden Yıldırım, bu tanışmanın ileride kurulacak dostluk zincirinin en güçlü halkası olması temennisinde bulundu.

Meclis üyesi Mehmet Elitaş ise gelecek yıl Mersin’e belediye başkanlarını getireceklerini belirterek, Yıldırım ve ekibini de Avusturya’da görmek istediklerini dile getirdi.

Samimi bir ortam içinde geçen tanışma ziyareti sonunda meclis üyesi Elitaş, Wiemer Neustadt şehrini tanıtan bir kitapçığı Başkan Yıldırım’a hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: