Avut Köyü 14. Hıdırellez Şenlikleri Yapıldı

Samsun'un Salıpazarı ilçesine bağlı Avut köyünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 14. Hıdırellez Şenlikleri yapıldı.

Samsun'un Salıpazarı ilçesine bağlı Avut köyünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 14. Hıdırellez Şenlikleri yapıldı.

Salıpazarı ilçesi Avut köyü futbol sahasında yapılan 14. Hıdırellez Şenlikleri'nde sanatçılar söyledikleri türkülerle izleyicilere coşkulu anlar yaşatırken, Samsun Pir Sultan Abdal Kültür Derneği semah ekibi tarafından semah gösterisi yapıldı.

Geleneksel olarak her yıl yapılan Hıdırellez şenlikleriyle ilgili açıklama yapan Avut Köyü Muhtarı Muharrem Şimşek, "Her yıl geleneksel olarak yaptığımız Hıdırellez şenliklerimize her yıl daha fazla insan geliyor ve burada şenliğimize katılıyor. Biz şenliğimizin bu sene 14'üncüsünü düzenliyoruz. Biz ömrümüz yettiğince şenliğimizi devam ettireceğiz ve inanıyorum ki bizden sonraki nesillerde şenliğimizi devam ettirmeyi sürdürecekler" dedi.

Reklam
Reklam

Şenliğe Salıpazarı Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, CHP Çarşamba İlçe Başkanı Sinan Yaşar, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli ve köy halkı dışında çevre ilçelerden pek çok vatandaş katıldı.

Muhabir: Yaşar Karaman / Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: