Ayak Kokusunu Önlemenin Püf Noktaları

Burunları rahat ettirecek önemli püf noktalarını sıraladık

Ayak Kokusunun Asıl Sebebi Bakteriler

Aslında tek suçlu bakteriler ancak onlara uygun çoğalma şartları oluşturanlar ise insanlar oluyor. Özellikle terleme sonucu kendilerine üreme şansı bulan bakteriler, bu dayanılmaz ayak kokusunun başlıca sebebi.

Sentetikten Kaçının

Kullandığınız ayakkabı veya çoraplar sentetik malzemelerden üretilmişse ayak kokusu kaçınılmaz hale geliyor. Deri ayakkabı ve pamuklu çoraplar kullanmak terlemeyi büyük oranda engelliyor.
Terlemeyi Azaltın

Çeşitli ayakkabı deodorantları kokuyu giderse de kesin çözüm değil. Ayakları pudralamak ise olumlu sonuç veriyor. Çoraplar günlük olarak değiştirilmelidir.
Çay ve Sirke Kokuya Karşı Etkili

Belli aralıklarla ayaklarınızı çay ve sirke karıştırılmış suda bekletmek ayakta oluşan bakterileri öldürmekte etkili olacaktır. Çay'ın ve sirkenin bakterilere karşı öldürücü özelliğinden faydalanabilirsiniz.
Kapalı Ayakkabılar

Kapalı ayakkabıları çorapsız giymeyin. Eğer uzun süre giymeniz gerekiyorsa gün içinde ayaklarınızı havalandırmaya çalışın.
Ayakkabılara Dikkat

Akşam eve gelindiğinde ayakkabıların mutlaka havalandırılması gerekir. Eğer koku ayakkabıya yerleşirse kurtulmanız zor olacaktır. Ayakkabı tabanlıklarını ara sıra değiştirmek önemlidir. Spor ayakkabılar daha fazla kokarlar, onları ise sıklıkla yıkayın.
Ayakları Yıkamak Yeterli Mi?

Ayakları yıkamak bakteri oluşumunu asgariye indirecektir ancak unutulmaması gereken bir şey daha var. Ayaklar yıkandıktan sonra iyice kurutulmalı ve sonra çoraplar giyilmeli.

Reklam
Reklam