“ayakkabı Boyanır, Rusça Ve Arapça Çeviri Yapılır"

Eskişehir'de iki dil bilen ayakkabı boyacısı İbrahim Derici, kente gelen turistlere Rusça ve Arapça çeviri...

Eskişehir'de iki dil bilen ayakkabı boyacısı İbrahim Derici, kente gelen turistlere Rusça ve Arapça çeviri de yapıyor.

Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ayakkabı boyacılığı yapan 5 çocuk babası İbrahim Derici (66), ayakkabı boyacılığının yanı sıra Arapça ve Rusça çeviri yapıyor. İki dili unutmamak için çok çalıştığını ifade eden Derici, Eskişehir'e gelen Arap ve Rus turistlere para almadan çeviri yaptığını söyledi. Yurt dışına çalışmak için gittiği esnada her iki dili de öğrendiğini belirten Derici, "Arabistan'a giderek orada bir markette çalışmaya başladım. Markette 75 kişinin içerisinde tek Türk bendim. Arapça'yı bilmiyordum. Zorlandığım için hemen öğrendim. Daha sonra Türkiye'ye döndüm. Türkiye'de iş bulamadığım için bu sefer Rusya'ya işçi olarak gittim. Burada da Rusça'yı öğrendim. Öğrendiğim yabancı dilleri hiçbir eğitim almadan sadece insanlarla iletişim kurarak öğrendim" dedi.

Reklam
Reklam

Eskişehir'e döndükten sonra yine iş bulamadığını ve Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminal'inde ayakkabı boyacılığına başladığını kaydeden Derici, şunları söyledi:

"Otogar’da harabe olarak aldığım iş yerini ışıklandırarak, sevdiğim resimleri yapıştırarak müşterilerimizin beğenisine sundum. Onlarda Otogar'da üç tane boyacı varken hep bana gelmeye başladılar. Allah'a şükür işlerim iyi. Öğrendiğim dilleri vatana ve millete yardımcı olayım diye tezgahıma 'Arapça ve Rusça' çeviri yapılır yazısını astım. Eskişehir'e gezmeye gelen yabancı turistlere yardımcı olmaya başladım. Bu işten hiç para almıyorum. Eskişehir Otogarı'na zaman zaman Rus ve Arap turistler geliyor. Yazıhaneci arkadaşlar Arapça, Rusça çeviri yapamıyor. Benden yardım istiyorlar. Bende onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Hem ayakkabı boyacılığını hem de tercümanlığımı çok seviyorum."

Derici, tezgahında bulunan Türkçe yazıları Rusça'ya çevirirken, Arapça da şarkı söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: