Ayakkabı Boyasıyla Portre Yapıyorlar

MURAT DEMİRCİ - Gümüşhacıköy Anadolu Lisesi görsel sanatlar dersinde öğrenciler alışılmışın dışında ayakkabı boyası kullanarak portreler çiziyor.

MURAT DEMİRCİ - Gümüşhacıköy Anadolu Lisesi görsel sanatlar dersinde öğrenciler alışılmışın dışında ayakkabı boyası kullanarak portreler çiziyor. Bu yöntemle sevdikleri öğretmenlerinin, Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün portrelerini çizen öğrencilerin çalışmaları beğeni topluyor. Okulun görsel sanatlar öğretmeni Semra Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derste bir öğrencilerinin ayakkabısını boyamasının kendilerine ilham verdiğini ve "neden ayakkabı boyası ile resim yapmayalım" fikrinin doğduğunu anlattı. Resim dersinde öğrencileriyle birçok tekniği denediklerini dile getiren Uysal, "Farklı materyallerden resim yapıyorduk, bir öğrencimizin derste ayakkabısını boyaması bize ilham verdi, ayakkabı boyası ile yaptığımız portreler çok güzel oldu. Çevreden gelen övgüler ve tebriklerle çocuklar motive oldu" dedi. Ayakkabı boyası ile insan porteleri üzerinde yoğunlaştıklarını vurgulayan Uysal, şöyle devam etti: "Devlet büyüklerimiz ve öğrencilerimizin sevdiği, değer verdiği insanların portrelerini yapıyoruz. Bunun dışında atölyemizde değişik çalışmalara yer vermeyi düşünüyoruz. İlerleyen süreçte ebru, tezhip ve çeşitli yağlı boya çalışmaları ile atölyemizde çalışmalarımız devam edecek." - Yaptığı portreyi Cumhurbaşkanı Gül'e hediye etmek istiyor Öğrenciler de ayakkabı boyası kullanarak resim yapmanın keyifli olduğunu, çizdikleri portrelerin beğenilmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Öğretmeninin bir gün derste ayakkabı boyası ile resim yapacaklarını söylediğinde şaşırdığını ifade eden Feride Olcar, "Resim yapmaya başladığımda çok güzel bir fikir olduğunu anladım. Ayakkabı boyasıyla yaptığımız resimler çok ilgi çekmeye başladı. Bu da benim çok hoşuma gitti. Bugün de Atatürk’ün portresini yaptım" diye konuştu. Resim dersini çok sevdiğini vurgulayan 9/B sınıfı öğrencisi Birgül Şahin ise ayakkabı boyasını denediklerinde çok güzel resimlerin ortaya çıktığını belirterek, ayakkabı boyası ile çok sevdiği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmini çizdiğini ve yaptığı portreyi Gül'e hediye etmek istediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: