Ayakkabı devi Deichmann, 20 ülke arasında en fazla büyümeyi Türkiye’de yakaladı

Yaklaşık 20 ülkede faaliyet gösteren Avrupa’nın ayakkabı devi Deichmann, Türkiye’deki 50. mağazasını Antalya Terra City...

Yaklaşık 20 ülkede faaliyet gösteren Avrupa’nın ayakkabı devi Deichmann, Türkiye’deki 50. mağazasını Antalya Terra City Alışveriş Merkezi’nde açtı. Genel Müdür Atilla Özkul, Avrupa’daki Deichmann mağazalarının metrekare karşılaştırmasında ciro büyüme oranlarına bakıldığında 20 ülke arasından Türkiye’nin iki yıldır arka arkaya bir numara olduğunu söyledi.
Türkiye pazarına 2006'da girdiklerini, bu sene 7 milyon euro yatırım yaparak 63 mağazaya ulaşacakları bilgisini veren Özkul, “Erzurum, Trabzon gibi lojistik açısından zorlu olan bölgelere bile mağazalar açıyoruz ve açmaya da devam edeceğiz. Bu Türkiye pazarına ne kadar güvendiğimizin bir göstergesi. 10 yıl için hedefimiz ise 200 Deichmann mağazasını yakalamak.” dedi.
Deichmann Grubu, 2010'dayüzde 12,5 büyüme ve 3,9 milyar euroluk satış rakamı ile son 20 senenin en yüksek büyümke oranını yakaladı. Almanya’nın Essen kentinde 1913'te tek bir mağazayla ticarete başlayan grup, bugün 21 üledeki 30 bin çalışanı ve 3 bine yakın mağazasıyla senelik 152 milyon çiftin üzerinde ayakkabı satışı yapıyor. Ayakkabı devi, Türkiye’de İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Denizli, Mersin, İzmit ve Eskişehir başta olmak üzere 23 ilde 50 mağazasıyla tüketicisiyle buluşuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz