Ayakkabı ne demek? Ayakkabı kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatımızın her aşaması kelimelerden oluşur. Bu noktada sık kullanılan kelimeler kadar nadir duyulan kelimelere de rastlanabilir. Bu fark göze çarpsa da tüm kelimeleri birleştiren bir ortak nokta bulunur. Bu ortak nokta da anlamlarının merak edilmesidir. Ayakkabı kelimesi de anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Türkçenin zenginliğini ortaya koyan kelime deryasının bir parçası olan Ayakkabı kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir?

Herkes tarafından kullanılan ve günlük hayatta karşılaşılan kelimeler, dilimize pelesenk olsa da bazen anlamları tam olarak bilinmeden kullanılabilir. Bu sebeple kelimelerin anlamları araştırmak istenebilir. Araştırmalar sonucunda da TDK tarafından yayımlanan bilgilere ulaşılır. Ayakkabı kelimesi de anlam bakımından merak edilerek araştırılan kelimelerden bir tanesidir. Türkçe konuşan herkesin kullandığı Ayakkabı kelimesi ne demektir?

Ayakkabı Ne Demek? Ayakkabı TDK sözlük anlamı nedir?

  • Ayakkabı kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
  • Ayakkabı kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Reklam
Reklam

Ayakkabı TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim Genellikle sokakta giyilen ve altı kösele, lastik vb. dayanıklı maddelerden yapılan giyecek, başmak, pabuç

    Ayakkabı Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Elbiselerini bizzat yamıyorlar, ayakkabılarını tamir ediyorlar, hayvanlarını öz elleriyle sağıyorlar." - Necip Fazıl Kısakürek

Ayakkabı Kelimesinin Kullanıldığı Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

ayakkabı vurmak ayakkabılarını çevirmek
Anahtar Kelimeler: