Ayakkabıcılar Sitesi Yolunun Bitimine Az Kaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ayakkabıcılar Sitesi’nden Kemalpaşa Caddesi’ne direkt bağlantı sağlayacak olan 1.4 kilometrelik ana...

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ayakkabıcılar Sitesi’nden Kemalpaşa Caddesi’ne direkt bağlantı sağlayacak olan 1.4 kilometrelik ana arterin açılması için yapım çalışmalarının yarısını bitirdi. 35 metre genişliğinde ve 6 şeritli bulvarın yapım çalışmalarını yüzde 50'si tamamlandı. Güzergah üzerindeki dereler menfezle aşılarak, kesintisiz ulaşım sağlanacak. Aydınlatma çalışmalarının da yapılacağı yolun maliyetinin asfaltlama ile birlikte, yaklaşık 4 milyon liraya mal olacağı bildirildi.

Büyükşehir belediyesi ekipleri, Sabi Deresi üzerindeki menfezin yapımını tamamladı, Piçi Deresi üzerindeki menfez çalışmanın da sürdüğü belirtiliyor. Çalışmalar kapsamında güzergah üzerinde yağmursuyu, elektrik ve sulama hatlarının yapımı gerçekleştiriliyor. Sonbahar aylarında bitmesi beklenen proje kapsamında, yol, kaldırım, orta refüj ve yeşil alan düzenlemesi yapılıyor ve yol kenarlarında sağlı-sollu otopark cepleri oluşturuluyor.

Reklam
Reklam

Büyükşehirden yapılan açıklamada, yolun yapım sürecinin uzamasının imar plan tadilatına itirazların neden olduğu kaydedilirken, şu bilgiler verildi: "Bölge esnafının yoğun taleple beklediği yolun kente kazındırılması için uzun ve zorlu bir süreçten geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, öncelikle imar planı tadilatı yaparak imar uygulaması gerçekleştirdi. Ancak çeşitli itirazlar nedeniyle ciddi bir zaman kaybı yaşandı. Daha sonra parselasyon planı, gerekli kontrol ve tescil işlemleri için Kadastro birimi ve ardından da Tapu Sicil Müdürlüğü’ne gönderildi. Ayrıca yeni açılacak yol güzergahı üzerinde BOTAŞ’ın ana boru hattı bulunması nedeniyle de 'güzergah planı' süreci yaşandı. 35 metre genişliğinde ve toplam 1.4 kilometre uzunluğunda yapılan yolun zemin hazırlığı, aciliyet nedeniyle mülkiyet problemi olmayan alanlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi şantiye imkanları ile 2011 yaz başında gerçekleştirilmişti. Şimdi projenin yüzde 50’si tamamlandı."

Öte yandan Ayakkabıcılar sitesi ile Kemalpaşa Caddesi arasında direk bağlantı sağlayacak olan yeni yol, site sakinleri için büyük önem taşıyor. Ayakkabıcılar Sitesi ve Kara Nakliyecileri Sitesi'ne gelen başta büyük tonajlı kamyonlar ve TIR’lar, halen Aydınlar Caddesi’ni kullanarak otobana geçiş yapıyor. Bu durum, otoban girişinde ciddi trafik yoğunluğuna neden oluyor. Yolun hizmete alınmasıyla birlikte araçlar, Aydınlar Caddesi’ni kullanmak zorunda kalmadan Ayakkabıcılar Sitesi’nden Kemalpaşa Caddesi’ne ve otobana rahatlıkla giriş yapabilecek. Bölgenin trafik sorunu da büyük ölçüde çözümlenmiş olacak.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında, Kemalpaşa Caddesi-Ayakkabıcılar Sitesi arasındaki 6108/1 Sokak üzerinde 35 metre genişliğinde 3 gidiş-3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritli geniş bir bulvar oluşturuluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: