Ayakları Ezilen Kediye Maçdan Dönen Gençler Sahip Çıktı

İzmir'in Bornova ilçesi Altındağ semtinde bir aracın altında kalarak arka ayakları ezilen kediye, halı saha...

İzmir'in Bornova ilçesi Altındağ semtinde bir aracın altında kalarak arka ayakları ezilen kediye, halı saha maçından dönen gençler sahip çıktı. Başka araçların ezmemesi için kediye yol kenarına alan gençler, hayvanın ezilen ayakların tedavisi için belediyeden yardım istedi. Aradıkları yerlerden gece ekip olmadığı cevabını alan gençler, sabahın ilk ışıklarına kadar veteriner aramaya koyuldu.

Halı saha maçı yaptıktan sonra evlerine gitmek için yola çıkan 4 arkadaş, otomobille giderken, Altındağ Kokluca Mezarlığı önünde yol ortasında yatan yaralı bir kedi gördü. Araçlarını park eden gençler, hareket edemeyen kedinin arka ayaklarının ezilmiş olduğunu fark etti. Acı çeken kediyi ezilmemesi için kaldırıma çıkartan gençler, 112'yi arayarak yardım istedi. Hayvanlarla ilgili sağlık kuruluşlarının telefonuna ulaşan gençler, ilgili yerlerden ayakları ezilen kediye yardım etmelerini istedi. Aradıkları yerlerden saatin geç olduğu ve gelemeyeceklerini cevabını alan 4 arkadaş, kendi imkanlarıyla kediyi tedavi ettirmek için arayışa girdi. Alsancak'da bir veterinerin açık olduğunu öğrenen gençler, kediyi otomobilin bagajına koyarak yola çıktı.

Reklam
Reklam

Bir fabrikada işçi olarak çalışan gençlerden Eyüp Totan olayı şöyle anlattı: "Akşam halı saha maçından geliyorduk, tam önümüzde yaralı halde yolun ortasında kediyi gördük. Yürüyemiyordu, kenara aldık. Veterineri aradık, belediyeyi aradık gece hizmet vermediklerini söylediler. Bu akşam ne yapacağız dedik, (orada dursun) dediler. Kedinin iki ayağı kırık, yürüyemiyor. Bir de burnunda kanama var, yaralı halde bekliyor. Hayvanlara çarpanlara hapis cezası verileceği söyleniyor, bunun bir an önce hayata geçmesi lazım. Çarpanın kim olduğunu görmedik ama bizden 5 ya da 10 dakika önce olduğunu tahmin ediyorum. Bir arkadaş Alsancak'ta açık veteriner olduğunu söyledi, oraya götüreceğiz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: