Ayasofya Camii'nin İbadete Açılması İçin İmza Kampanyası Düzenlendi

BİLECİK (İHA) – Bilecik’te Alperen Ocakları tarafından, Ayasofya Camii'nin ibadete açılması için imza kampanyası düzenlendi.Şeyh...

BİLECİK (İHA) – Bilecik’te Alperen Ocakları tarafından, Ayasofya Camii'nin ibadete açılması için imza kampanyası düzenlendi.

Şeyh Edebali Camii önünde kurulan 'Ayasofya Açılsın' standında başlatılan kampanya öncesi bir basın açıklaması yapan Ocak Başkanı Ömer Ekincioğlu, ilk olarak Reyhanlı’da gerçekleşen hain saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve metanet diledi. Ayasofya’nın, cami olarak yeniden açılması gerektiğini dile getiren Ekincioğlu, “Ayasofya Camii, tam bağımsız olamayışımızın sembol mabedidir. Derhal Ayasofya’nın halıları serilmeli ve aşkın fetih namazını kılmaları için Ayasofya Camii müminlere iade edilmelidir. Hiçbir siyasi hesap ve kaygı gütmeden, bütün fatihlik haklarından feragatle beyan ederiz ki, Anadolu insanının önemli bir kesiminden oy almış mevcut hükümet, işte ona oy vermemiş bizlerin de oylarımızla değilse bile başlarımızla vereceğimiz desteğimize dayanarak adımını atmalı, İstanbul’a mührünü vurmuş Koca Fatih’in türbesi önünde, Ayasofya’nın cami yapıldığını en kısa zaman içinde ilan etmelidir” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından Bilecik Alperen Ocakları üyeleri ve çevredeki vatandaşlar, imza atarak Ayasofya Camii'nin ibadete açılması için başlatılan kampanyaya destek verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: