Ayasofya İçin 10 Milyon İmza

Ayasofya Camii’nin, cami olarak ibadete açılması için Anadolu Gençlik Derneği imza kampanyası başlattı. Bugüne kadar...

Ayasofya Camii’nin, cami olarak ibadete açılması için Anadolu Gençlik Derneği imza kampanyası başlattı. Bugüne kadar atılan imza sayısı 5 milyonu geçerken fethin yıldönümü olan 29 Mayıs’a kadar 10 milyon imza toplanması planlanıyor.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Ayasofya Camii’nin, cami olarak ibadete açılması için imza kampanyası başlatıldı. Derneğin tüm yurttaki şube ve temsilciliklerinin destek verdiği imza kampanyası nisan ayının ilk haftasında başladı ve Fethin 560. yıl dönümü olan 29 Mayıs’ta sona erecek.

Reklam
Reklam

Ayasofya Camii’nin, cami olarak ibadete açılmasına ilişkin başlatılan imza kampanyası hakkında Anadolu Gençlik Deneği tarafından yapılan açıklamada, “Ayasofya Cami, hukuksuz bir şekilde 24 Kasım 1934’te bir oldubittiyle müze haline getirilmiştir. Bu dönüşüm milli irade hiçe sayılarak Bakanlar Kurulu kararı ile gerçekleştirilmiştir. Bu kararı içeren vesikanın doğruluğu bile şüphe götürmektedir. Cumhurbaşkanının imzasının taklit edildiği ve kararname numarasının da geriye dönük olduğu konuşulmaktadır. Velev ki imzalar ve belgeler gerçek dahi olsa alınan bu karar yanlış bir karardır” denildi.

Söz konusu açıklamanın devamında, “İstanbul İslam’ın baş şehridir. Sembol şehridir. Ayasofya Camii de İstanbul’un sembolüdür. Fethin sembolüdür. Bir kez cihetini Beytullah’a dönmüş bir yapıdır. Ayasofya Camii’nin minarelerinde ezan sesini yeniden duymak, Ayasofya Camii’nde alemlerin Rabbinin huzuruna yeniden durmak tüm Müslümanların arzusudur. Ayasofya Camii’nin açılışı her daim haktan yana bir duruşun yeniden İstanbul tarafından kuşanılmasının ilk adımı olacaktır. İstanbul’un Fethinin 560. yıl dönümüne yakışan budur” ifadeleri kullanıldı.

Reklam
Reklam

İmza kampanyasını Ünye’de sürdüren Milli Gençlik Derneği Temsilciliği İlçe Sekreteri Burak Kaçan, Ünye’de 20 bin imza toplamayı hedeflediklerini belirterek, “Şu ana kadar Ünye’de toplanan imza sayısı 5 bini geçti. 29 Mayıs’a kadar imza sayısını 20 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca Mayıs ayı içinde 2 gün süre ile Cumhuriyet Meydanı’nda imza standı kuracağız. Biz tüm yüreğimizle inanıyoruz ki Ayasofya Camii açılacaktır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz