Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çevre düzenlemesi ihalesinin yapıldığını bildirdi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çevre düzenlemesi ihalesinin yapıldığını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ayasofya'nın tarihi kimliğini ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan proje çerçevesinde çevre düzenlemesi ihalesi düzenlendiğini ve ihaleye 5 firmanın katıldığını belirtti.

İhaleyi kazanan firmanın açıklanmasının ardından Ayasofya'da çalışmalara başlanacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Ayasofya Müzesi çevresini çarpık yapılaşmadan kurtarmak amacıyla 44 bina kamulaştırılarak yıkıldı ve hak sahiplerine yaklaşık 40 milyon lira ödendi. Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'nde rekreasyon yapımı 2014 yılının Mart ayına kadar tamamlanacak" dedi.

Reklam
Reklam

Ayasofya'da, Trabzon'un yöresel el sanatları ürünlerinin satışı ve tanıtımının yapılacağı alanların da oluşturacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Tarihin, kültürün ve sanatın kenti olan Trabzon'un, Ayasofya bölgesindeki bu güzel birlikteliğin şehrimizi ileriye taşıyacak ve dünya kenti yapacak adımların en önemlilerinden biri olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Muhabir: Burak Altunöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: