Ayasofya Müzesi'nin Ibadete Açılması Talebi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karamürsel Şubesi üyeleri, Ayasofya Müzesi'nin ibadete açılması için imza kampanyası başlattı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karamürsel Şubesi üyeleri, Ayasofya Müzesi'nin ibadete açılması için imza kampanyası başlattı.

Karamürsel İskele Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan AGD Karamürsel Şube Başkanı Ali Kaya, 482 yıl cami olarak kullanılan, Müslümanların göz bebeği olan Ayasofya'nın 24 Kasım 1934'te müze haline getirildiğini hatırlatarak, bu dönüşümle milli iradenin hiçe sayıldığını iddia etti.

Kaya, Ayasofya'nın cami oluşuna müdahalenin, bu ülkenin bağımsızlığına yapılmasından farksız olduğunu savunarak, Ayasofya'nın ibadete kapatılmasının Fatih Sultan Mehmet ve şehitlerin "kemiklerini sızlattığını" söyledi.

Reklam
Reklam

Ayasofya'nın mutlaka camiye dönüşeceğini ve bu mahzun halinden kurtulacağını vurgulayan Kaya, "Bu hem Fatih Sultan Mehmet'in vakfiyesinin bir gereği, hem İstanbul'un fethinin bir gereğidir. İstanbul İslam'ın baş şehridir, sembol şehridir. Ayasofya da İstanbul'un sembolüdür, fethin sembolüdür. Mukaddes bir binadır. Müslümanların bir mabedidir. Milletimizin arzusu Ayasofya Camisi'nin minarelerinde ezan sesini yeniden duymak ve alemlerin Rabbinin huzuruna yeniden durmaktır" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından açtıkları stantta vatandaşlardan imza topladı.

Muhabir: Melih Palas

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: