Ayasofya Önünde Bayram Namazını Kıldılar

Bayram namazını Ayasofya Müzesi önünde kılan Alperen Ocakları üyesi bir gurup Ayasofya’nın ibadete açılmasını talep...

Bayram namazını Ayasofya Müzesi önünde kılan Alperen Ocakları üyesi bir gurup Ayasofya’nın ibadete açılmasını talep etti. Gurup adına basın açıklaması yapan Alperen Ocakları İl Başkanı Hüseyin Aktaş "1934 yılında alınan karardan bir an önce vazgeçilerek Ayasofya ibadete açılmalıdır" dedi.

Ayasofya Müzesinin ibadete kapalı olmasını protesto eden Alperen Üyesi yaklaşık 150 kişi, Ayasofya önünde toplandı.

Bayram namazını burada kılan grup adına basın açıklamasını Alperen Ocakları İl Başkanı Hüseyin Aktaş yaptı.

Reklam
Reklam

Ayasofya’nın yıllardan beri kanayan yara olarak milletin vicdanındaki yerini koruduğunu ifade eden Aktaş, “1934 yılındaki yanlıştan dönülerek Ayasofya Camii ibadete açılmalıdır. İslam dünyası birlik ve beraberliğin kayboluşundan sonra emperyalist oyunların hedefi haline gelmiştir. Yeni bir dünyaya yeni bir Osmanlı hareketi şarttır. Çağrımız İslam’da diriliştir” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından aralarında bayramlaşan gurup daha sonra dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz