Ayasofya’nın İbadete Açılması İçin İmza Kampanyası

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi Çalışan Gençlik Komisyonu üyeleri Mecidiye girişinde “İmzanla Zincirleri Kır”...

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi Çalışan Gençlik Komisyonu üyeleri Mecidiye girişinde “İmzanla Zincirleri Kır” ismiyle imza kampanyası başlattı.

Konuyla ilgili açıklama Çalışan Gençlik Komisyonu Başkanı Bayram Çelik’ten geldi. Çelik şunları söyledi: “Bugün burada-İlkadım Mecidiye girişi- açtığımız imza standı fetih nesli olan bir gençliğin Ayasofya için giriştiği haklı mücadelenin için kilometre taşı mesabesindedir. Ayasofya 29 Mayıs 1453 yılında fethedilen İstanbul, hangi inançtan olursa olsun her insan için adaleti tesis etme çabasında olan ve hakkı üstün tutan anlayışın 560 yıldır sembolü olan bir şehirdir. Ayasofya kıyamete kadar cami olarak kalması için fethin mimarı tarafından vakfedilmiştir. 482 yıl cami olarak müminlerin gözbebeği olan Ayasofya 1934 yılında bir oldubittiyle müze haline getirilmiştir. Oysa Ayasofya bir vakıf eseri olup, bu şekilde kullanımına vakfın gerçek sahibi olan Fatih Sultan Mehmet karşı çıkmıştır. Öyle ki Fatih Ayasofya Vakfiyesi’nde, Ayasofya Camisi’ni amacı dışında kullananlar için lanet okumuştur.

Reklam
Reklam

Bizler, Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak İstanbul’un fethinin 560. yılını Ayasofya’da namaz kılarak, fetih coşkusunu yaşamak istiyoruz. Bilet ile değil abdest ile Ayasofya’ya girmek istiyoruz.

Ülkemizde gayri Müslimlere verilen özgürlük ve inanç hürriyeti bu ülkenin asıl sahibi olan bizlerden niçin esirgeniyor? Öz vatanında parya durumuna niçin düşürülüyoruz? Van-Akdamar’da Ermeni Kilisesi, Maçka-Sümela Manastırı’nda Ortodoks Rumlar, Heybeli Adada Fener Rum Patrikhanesi at koştururken; bizler niçin Ayasofya’da ibadet edemiyoruz? Niçin Ayasofya mahzun? Niçin minarelerinden ezan sesi duyulmuyor? İstanbul Avrupa’daki herhangi bir ülkenin başkenti mi ki? Tüm bu soruların ortadan kalkması için tüm Samsun halkına buradan haykırıyoruz. İmzanızla Kırın Ayasofya’nın Zincirlerini. 29 Mayıs İstanbul’un fethinin 560.yılı; o güne kadar hedefimiz Samsun’da 255 bin imza, Türkiye’de 10 milyon imza toplamaktır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: