Aybaba'dan Derbi Yorumu

Beşiktaş Teknik Direkörü Samet Aybaba, kendi evinde oynayacakları Feenrbahçe maçını kazanmak istediklerini söyledi.Siyah-beyazlılar, derbi maçın...

Beşiktaş Teknik Direkörü Samet Aybaba, kendi evinde oynayacakları Feenrbahçe maçını kazanmak istediklerini söyledi.

Siyah-beyazlılar, derbi maçın hazırlıklarını BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü. Aybaba, antrenmanda basın mensupları ile sohbet toplantısı yaptı. Aybaba, hafta sonu Fenerbahçe ile oynayacakları maç ve yeni stat projesi konusunda açıklamalarda bulundu.

“FENERBAHÇE'Yİ YENİP ONLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ”

Bu yıl Beşiktaş'ın hiçbir derbi kazanamadığını vurgulayan Teknik Direktör Aybaba, “Fenerbahçe derbisine hazırlanıyoruz. Sivasspor maçı bize çok büyük moral oldu. Artık bir derbi kazanmak lazım. Kendi sahamızdaki derbiyi kazanmak istiyoruz. Fenerbahçe'yi yenip onların önüne geçmek istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Ayrıca tecrübeli teknik adam, İnönü Stadı'nda oynayacakları son tarihi maça gelen herkesin bu ana tanıklık edeceğini söyledi.

"TAKIM SİSTEMİNDE FAZLA DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK"

Basın mensuplarının takımın sisteminde değişiklik yapıp yamayacağı ile ilgili soruya ise Aybaba, takımın sistemi konusunda fazla bir değişiklik olmayacağına belirterek, “Sakatlığı bulunan oyunculardan Oğuzhan ve Necip çalışmalara başlayacak. Ama takımda büyük bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Cenk'in de dirseğinde sıkıntı var. Onunda oynaması zor gibi gözüküyor. Kadroda fazla bir sürpriz olmayacak. Sakatlığı olan oyuncular var ama inanılmaz bir kadrom var” ifade etti.

Beşiktaş Teknik direktörü Samet Aybaba, Fenerbahçe maçına Niang ile başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

“FERNANDES'İN DERBİLERDE ETKİLİ OLMASI LAZIM”

Bir basın mensubunun Fernandes derbilerde etkili olamıyor demesi üzerine Samet Aybaba, Fernandes'in böyle maçlarda daha etkili olması gerektiğini belirterek, “Biz bazı şeyleri onun üzerine kuruyoruz. Böyle maçlarda da onun daha etkili bir oyun sergilemesi gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Basın mensuplarının “Fenerbahçe çift forvet oynayınca etkili oluyor” şeklinde yorumu üzerine Aybaba, “Bizim de çift stoperimiz var. Birisi birini diğeri de diğerini tutar” diye esprili cevap verdi.

Samet Aybaba, şu ana kadar kendilerini hücum hattında en çok zorlayan forvetlerin Sivassporlu oyuncular olduğunu, bu hafta oynayacakları Fenerbahçeli forvetlerin de o kadar süratli olmadığını söyledi.

“EKONOMİK ANLAMDA BÖYLE BİR STADA İHTİYACIMIZ VAR”

Tecrübeli teknik adam, pazar günü yönetimin açıklamış olduğu yeni stat projesinin önemli olduğunu belirterek, “Ekonomik anlamda böyle bir stada ihtiyacımız var. Bana göre proje çok güzeldi. Bu stadı yapmadan bu iş olmaz. Bu süre zarfı içinde maçlarımızı oynayacağımız statların alternatiflerine bakıyoruz. Kadıköy'de oynama isteğimiz var. Eğer oradan olumsuz bir sonuç gelirse İstanbul dışında da bir stat bakıyoruz” dedi.

MHK Başkanı'nın geçtiğimiz günlerde ‘En çok Beşiktaş'ın hakkı yendi’ açıklamaları üzerine Aybaba, MHK Başkanı doğru söylemiş diye cevap verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: