Aydın Barosu çocukları unutmadı

Aydın Barosu Çocuk Hakları Komisyonu 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Aydın Barosu Çocuk Hakları Komisyonu 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

23 Nisan’ın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, TBMM'nin açıldığı, ulusal egemenliğimizin ilan edildiği bu günü tüm dünya çocuklarına armağan edildiğinin vurgulandığı mesajda şu sözlere yer verildi.

“Büyük Önder Atatürk tarafından 23 Nisan 1920 tarihinde çocuklara armağan edilen ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bugün hala aynı coşku ve heyecanla kutlamaktayız. Ancak, aradan geçen 93 yılda ülkemizde çocuklarımızın yaşama, gelişme, korunma ve yüksek yararı için yapılan çalışmalar yine de yetersiz kalmıştır. 2013 yılı Türkiye'sinde hala çocuk yaşta evlendirilen kız çocukları, sokaklarda dilendirilen çocuklar, ihmale ve istismara maruz kalan çocuklar, kayıt dışı olarak çalıştırılan çocuklar^ suça sürüklenen ve suçun mağduru olan çocuklar görmekteyiz.

Reklam
Reklam

Her ne kadar çocuğun yüksek yaran gözetilerek bir takım yasal düzenlemeler yapılsa da bu yasaların uygulanabilirliği sağlanmadığı ve devlet' politikası haline getirilmediği sürece geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ile ilgili; bu sorunlarla hep karşı karşıya kalacağımızın kaygısını taşımaktayız.

Konu çocuk olunca öncelikle toplumsal duyarlılığın önemini kavramak gerekmektedir. Yapılan tüm çalışmalara ve alman önlemlere rağmen suça sürüklenen ve suç mağduru çocuklardaki vaka sayısının yüksek oluşu, temelde toplumsal bilinçlenmenin ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu nedenle bizler Aydın Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak çocuklarla ilgili yaptığımız tüm akademik ve sosyal çalışmalarda öncelikli olarak toplumsal bilinci oluşturma gayesi ile hareket etmekteyiz. Bu bağlamda, çocuklarla ilgili bize ulaşan her ihbarı titizlikle değerlendirerek gerekli hukuksal prosedürü harekete geçirmekteyiz. Yine bu alanda çalışan tüm kurumlarla ve sivil toplum kuruluşları ile koordinasyonu sağlayarak çalışmalar yürütmekteyiz. Bu noktada bizden hizmet ve destek bekleyen tüm kurum ve kuruluşlara gerekli hizmet ve desteği vermeye her zaman hazır olduğumuzu sizin aracılığınızla bildirmek isteriz.

Reklam
Reklam

Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebi ile yarın yapacağımız etkinliği sizinle paylaşmak istiyoruz. Yarın saat 12.00-14.00 saatleri arasında Sevgi Yolu Ziraat Bankası önünde, 14.30-16.30 saatleri arasında da Aydın Forum AVM'de, yetişkinlere yönelik olarak hazırlamış olduğumuz Çocuk Gelinler' Çocuk İstismarı, Boşanmış Ailelerin Çocukları, Çocuk İşçiler ve Madde Bağımlısı Çocuklar konu başlıklı bilgilendirme broşürlerini halkımıza dağıtarak toplumsal bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu etkinlikte çocuklarımızı tabi ki unutmadık. Çocuklarımıza da çeşitli hikaye kitapları ve balon hediye edeceğiz. Siz basın mensuplarını da bu etkinliğimize davet ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yarınımızın geleceği çocuklarımıza armağan ettiği bu önemli günde tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: