Aydın Barosunda Olağan Seçimli Genel Kurul Heyecanı

Aydın Barosu Olağan Seçimli Genel Kurulu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kongre Merkezinde yapıldı.Seçimlerin başlayabilmesi için...

Aydın Barosu Olağan Seçimli Genel Kurulu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kongre Merkezinde yapıldı.

Seçimlerin başlayabilmesi için gerekli olan salt çoğunluğun sağlanması için geç başlayan genel kurula, Aydın AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, MHP İl Başkanı Fevzi Köse, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın CHP Milletvekili Bülent Tezcan, Ayto Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Fettah Can, Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, Aydın Barosu üyesi avukatlar katıldı.

Reklam
Reklam

Sümer Germen, Kazım Payza, Ufuk Güneş ve Mehmet Akbulut’un aday olduğu Aydın Barosu Seçimleri öncesi açılış konuşmasını yapan Sümer Germen, Ülkemizdeki terör meselesinin Türküyle kürdüyle hepimizin meselesi olduğunu belirterek, “Bu meseleyi sadece T.B.M.M’nin çözmesini beklemek olmaz bizlerinde Millet olarak kenetlenerek destek olup bu terör belasından ülkemizi kurtarmamız için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için net tavrımızı ortaya koymalıyız. Terör belasında Şehitlerimiz ve Gazilerimiz içimizi sızlatıyor. Değerli konuklar değerli meslektaşlarım, yine son günlerde ülkemizde yaşanan en önemli sorunlardan birisi, adım adım bizi savaşa sürüklemeye çalışıyorlar. Bunlar dış güçlerin birer oyunudur. İkinci Dünya Savaşında rahmetli İnönü savaşa girmeyerek, ülkemize en büyük katkıyı yapmıştır. Siz durduk yere tahriklere kapılarak, başka ülkelerin iç meselelerine karışmaya kalkarsanız, bu ülkelerde size cephe alır harp ilan eder. Türkiye olarak aklımızı başımıza almalıyız” dedi.

Reklam
Reklam

Karanlık odakların ülkeyi savaşa sürüklemek için çeşitli oyunlar düzenlediklerini belirten Sümer Germen, “Bu oyunlar ile adım adım savaşa sürüklenmek, Ülkemize yapılacak en büyük ihanettir. Bu tahrikler Türkiye Cumhuriyeti düşmanı ülkelerin oyunudur. Bu savaş Suriye ile Türkiye arasında kalmaz. Bize düşman bütün ülkelerle savaşmak zorunda kalırız. Hukuk devleti ve demokrasi ile ilgili sorunlar yaşıyoruz. Demokrasiyi hala daha özümseyemedik. Hakkını aramak isteyen gençlerimizin yaka paça gözaltına alınmaları ülkemize yakışmıyor. Özel yetkili mahkemeler kaldırıldı deniyor ama biz buna inanmıyoruz. Kaldırıldı denilse de kaldırılmadığını görmekteyiz” diye konuştu.

Aydın Barosu’na yapmış oldukları destekten dolayı, Ayto Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Fettah Can ve Denizli Barosu Üyesi Adil Giray Çelik’e teşekkür plaketlerini, Aydın Barosu Başkanı Sümer Germen verdi.

Oy birliği ile Divan Kurulu üyeleri oy birliği ile seçildi. Divan başkanlığına Ergüven Yakan, İkinci Başkan Namık Atalay, Divan Kurulu Üyeliğine Mahmut Aydemir ve Sacide Özatılan seçildi. Divan Kurulu Başkanlığında açılan Genel Kurul Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Reklam
Reklam

Aydın Barosu’nn hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadığını belirten, Divan Kurulu Başkanı Ergüven Yakan, “Gerçekleştirmiş olduğumuz genel kurulun ülkemiz ve Aydın için, meslektaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Yapmış olduğumuz ve yapacak olduğumuz faaliyetler ülkemizdeki sorunları çözmek amaçlıdır” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: